SRI: Mafia carnii, atentat la siguranta nationala

Joi, 13 Martie 2014, ora 12:39
3025 citiri
SRI: Mafia carnii, atentat la siguranta nationala

Activitatile de frauda fiscala din industria carnii reprezinta "o chestiune de securitate nationala", a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

"Este un caz initiat de SRI de la inceputul anului 2013. Este vorba despre o retea de crima organizata transfrontaliera specializata in activitati de frauda fiscala de mare amploare, axate pe achizitii intracomunitare cu produse din carne", a spus Sava pentru Mediafax.

Sute de tone de carne expirata din toamna anului trecut, gasite intr-un depozit din Brasov

El a adaugat ca este vorba despre "o chestiune de securitate nationala". SRI a initiat acest caz la inceputul anului 2013 si a sesizat organele in drept.

"Aceasta actiune a SRI se inscrie in eforturile noastre pentru combaterea evaziunii fiscale din Romania, care afecteaza implicit bugetul consolidat al statului. E evident o chestiune de securitate nationala, axata pe zona de securitate economica si amenintari transfrontaliere", a precizat Sava.

Dosarul carnii stricate: Patru persoane au fost retinute de DIICOT

Mai multe persoane au fost retinute in acest dosar, fiind suspectate de evaziune fiscala si punere in circulatie de produse alterate.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#SRI evaziune carne, #SRI carne alterata, #control carne , #evaziune