Tabara: Evaziunea fiscala in agricultura a ajuns la un miliard de euro

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 15:44
1597 citiri
Tabara: Evaziunea fiscala in agricultura a ajuns la un miliard de euro
Foto: Arhiva

Evaziunea fiscala in domeniul agricol a ajuns in aceasta vara la un miliard de euro, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, care a adaugat ca nu ar mai avea nicio problema cu bugetul daca ar avea macar banii din evaziunea cu legume si fructe.

Ministrul afirma ca evaziunea fiscala la fructe si legume s-ar ridica la 250 de milioane de euro in fiecare an, iar fenomentul continua sa fie la scara mare chiar daca s-au confiscat produse, potrivit Mediafax.

Ministrul a precizat ca evaziunea fiscala se manifesta mai ales in domeniul "valorificarii produselor primare" si a neplatii TVA pentru produsele din import.

"De cele mai multe ori fermierul necapitalizat, dator, se grabeste sa vanda, vinde productia din camp. Si anul acesta s-a vandut grau la 35 de bani (kilogramul - n.r.).

Iar pretul este de trei ori mai mare la final. Asta inseamna o pierdere. Unde s-au dus acesti bani? Avem probleme legate de import. Importuri care formeaza un TVA, dupa care acel incasator de TVA dispare cu TVA cu tot", a mai spus Valeriu Tabara.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#evaziune fiscala agricultura, #Valeriu Tabara evaziune, #evaziune fiscala legume fructe , #evaziune