Tara care a acuzat Procter&Gamble de evaziune fiscala

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 13:00
3680 citiri
Tara care a acuzat Procter&Gamble de evaziune fiscala
Foto: Facebook/P&G

Autoritatile din Argentina au acuzat de evaziune fiscala Procter&Gamble (P&G), cel mai mare producator de bunuri nealimentare de larg consum din lume.

Mai mult, au anuntat ca suspenda operatiunile derulate de companie in tara sud-americana.

Fiscul din acest stat a anuntat ca acuzatiile au legatura cu importurile din Brazilia, care au fost facturate prin intermediul unei subsidiare din Elvetia cu suma de 138 de milioane de dolari.

In acest mod, P&G a transferat ilegal capitalul in alta tara si a evitat plata unor taxe in Argentina, sustine institutia.

"Trebuie sa punem capat acestor tertipuri pe care le fac companiile internationale", se arata intr-un comunicat publicat de Presedintia din Argentina.

In replica, Paul Fox, un purtator de cuvant al P&G, a precizat ca producatorul de bunuri de larg consum a fost pus la curent cu acuzatiile care ii sunt aduse si ca va incerca sa rezolve eventualele probleme.

Compania Procter & Gamble renunta la 100 de branduri

"Nu aplicam practici agresive in ceea ce priveste fiscalitatea si plata taxelor pentru ca ele nu produc rezultate sustenabile", a sustinut Paul Fox, citat de Reuters.

Procter & Gamble a intrat pe piata din Argentina in 1991 si are acolo trei fabrici si doua centre de distributie.

Printre produsele pe care le fabrica se numara aparatele de ras Gillette, detergentii Tide si Ariel, Pampers, bateriile Duracel si samponul Head&Shoulders.

Compania se afla in Romania din anul 1992, iar in 2011 a ajuns la un profit de 21 de milioane de lei. In tara noastra, principalul rival al P&G este Unilever.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Procter Gamble evaziune fiscala, #PG evaziune fiscala, #Procter Gamble evaziune fiscala Argentina , #evaziune