Ziare.com

Cum va puteti plati mai usor taxele si impozitele

Joi, 18 August 2011, ora 15:52

   

Cum va puteti plati mai usor taxele si impozitele
Taxele si impozitele pot fi platite printr-un nou sistem simplificat dezvoltat de Ministerul Finantelor Publice, in colaborare cu institutiile de credit, de catre clientii persoane fizice care sunt clienti ai acestora, fara sa fie percepute comisioane bancare.

Serviciile acestui sistem pot fi accesate prin Internet banking sau la ghiseele bancilor, utilizand o aplicatie pusa la dispozitie de MFP, cu ajutorul careia pot completa documentul de plata, potrivit unui comunicat al ministerului, remis Ziare.com. Aplicatia va fi pusa la dispozitie pe site-ul www.mfinante.ro.

Prin intermediul acestui sistem simplificat cetatenii pot obtine informatii legate de tipul obligatiilor de plata si institutiile publice beneficiare fara a mai fi necesar sa cunoasca toate detaliile legate de coduri IBAN ale conturilor de venituri bugetare sau coduri fiscale ale institutiilor publice.

Acest sistem ofera posibilitatea cetatenilor de a plati impozite si taxe (ex: impozitul pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor, taxe consulare, impozitul pe cladiri, terenuri si mijloace de transport etc), inclusiv amenzi, catre orice primarie, indiferent de judetul in care aceasta este localizata.

Incepand cu data de 18 august 2011, sistemul va fi operational pentru clientii Bancii Comerciale Romane, urmand ca, din luna septembrie, sa fie operational si pentru clientii CEC si Bancpost.

Cele trei institutii de credit vor oferi servicii pentru aproximativ 8 milioane de clienti persoane fizice.

T.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2241 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pt ce sa platesc taxele?

un singur motiv bun in afara de acela ca voi fi persecutat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor