Ziare.com

Majorari de impozite si preturi, riscuri asumate de Guvern, pana in 2014

Luni, 25 Aprilie 2011, ora 22:27

   

Majorari de impozite si preturi, riscuri asumate de Guvern, pana in 2014
Majorarea neprevazuta a unor impozite si a preturilor petrolului si alimentelor ar putea limita cresterea consumului, in urmatorii trei ani, se arata in proiectul planului de convergenta pentru perioada 2011-2014, elaborat de Guvern, la capitolul Riscuri.

Cererea interna, vazuta de Guvernul roman ca un motor al cresterii economice, in urmatorii ani, ar putea fi limitata de unele majorari neprevazute ale impozitelor. Executivul de la Bucuresti ia in calcul si acest risc, in elaborarea programului de convergenta pe care tara noastra il va trimite Comisiei Europene, se arata in documentul obtinut de agentia Mediafax.

De asemenea, la capitolul Riscuri al proiectului sunt trecute si conditiile climatice nefavorabile pentru agricultura, ce ar avea ca efect diminuarea recoltelor, cresterea importurilor, cresterea preturilor si, in consecinta, scaderea consumului.

Absorbtia scazuta a fondurilor, mentinerea unei creditari limiate, datoriile publice ale unor tari membre al zonei euro, precum si situatia tensionata din Orientul Mijlociu si Nordul Africii sunt alte riscuri de care Guvernul roman trebuie sa tina cont, pana in anul 2014.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Programul de convergenta al Romaniei este un document inaintat in fiecare an Comisiei Europene. In clipa de fata, el se afla in stadiul de proiect si urmeaza sa fie aprobat de Guvern.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2366 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

....elaborarea programului de convergenta.....

...convergenta cu CE? probabil cu DRAKU intrucit in articol nu se spune.

 

guvernul Bok?...banditism la drumul mare....Cite locuri de munca au creat? ZERO...Cite majorari de taxe si impozite au facut? INFINITE!!!

capul lui Bok si Udrea vrem....

Riscul major pt economia Romaniei este

Persistenta guvernului de boci.

Ce spune Ziare.com, sunt doar niste CIORNE ale guvernului.

Orice guvern lucreaza cu Ciorne, cu schite, scheme si SIMULATOARE pe o tema oarecare oe care o abordeaza,

Ce spune Ziare, com, sunt niste hartii de lucru, culese de la cosul de gunoaie al guvernului.

 

Comentez numai titlul.

Asta sa fie semnul ca vom iesi din recesiune luna viitoare?

cobule

daca-s ciorne astea atunci am inteles totul. acest guvern a lucrat numai pe ciorne si inca e la stadiul de ciorna si totol e o ciorna, niste ciornari conduc niste cornagii iar ni ciornagim ciorna ciornarilor. Daca ar trai bunicu tz-ar zice ca minti ca o gazeta straina..

asta aminteste de emisiuna cu ciutacu

cand vecinu bocu (da santem vecini de bloc) nu a stiut ca e inca in direct si ia iesit injuratrura printre dinti. acuma au scapat un act in public care spune adevarul despre economia romaniei. fratilor greu a fost dar si mai greu urmeaza. mai concret urmeaza o mare inflatie...

 

Planul de convergenta

... sau ce sa mai inventam ca sa-i facem sa creada ca, totusi, lucram.
Important este sa creada ei, nu sa muncim noi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor