Ministrul Finantelor se lauda in SUA cu "reducerea substantiala" a unei taxe, introdusa tot de Guvernul Ponta

Duminica, 28 Septembrie 2014, ora 09:25
4784 citiri
Ministrul Finantelor se lauda in SUA cu "reducerea substantiala" a unei taxe, introdusa tot de Guvernul Ponta

Ministrul Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, a prezentat la Houston, in conferinta World Affairs Council, oportunitatile de investitii in Romania pentru oamenii de afaceri straini, aratand ca prioritatea mandatului sau este crearea unui cadru fiscal stimulativ, propice dezvoltarii afacerilor si a cresterii numarului de investitori in Romania.

"Venim in intampinarea nevoilor investitorilor si ne dorim crearea unui cadru fiscal de dezvoltare sustenabila, pro business. In acest sens, am gasit o solutie sa exceptam de la impozitare constructiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagra. Acest lucru este important de avut in vedere pentru investitiile pe care le veti derula in tara noastra", a spus ministrul Finantelor Publice, la reuniunea oamenilor de afaceri texani din Houston, la care au participat peste 300 de potentiali investitori.

De asemenea, oficialul roman a subliniat ca, incepand cu anul 2015, va fi redusa cota impozitului pe constructii speciale de la 1,5% la 1%, modificare sustinuta de Guvern si aflata intr-un stadiu avansat al procedurii parlamentare, in conditiile in care modificarea a fost aprobata de Comisia de politica economica, reforma si privatizare si de Comisia de buget, finante, banci ale Camerei Deputatilor.

"Sustinem reducerea consistenta, cu 33%, a impozitului pe constructii, ceea ce inseamna, implicit, diminuarea poverii fiscale pentru mediul de afaceri (este vorba de asa numita "taxa pe stalp", introdusa tot de Guvernul Ponta, in 2014 - n. r.). Este solutia la care am ajuns ca urmare a consultarilor cu reprezentantii investitorilor si ai Parlamentului", a spus ministrul Finantelor.

Tot in acest context, ministrul Ioana-Maria Petrescu a mentionat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, masura ce se va aplica incepand cu 1 octombrie 2014 si scutirea de la plata a impozitului pe profitul reinvestit, facilitate aflata in vigoare incepand cu 1 iulie 2014.

Ministrul Finantelor Publice a punctat o serie de masuri pro-crestere sustinute de actualul Guvern, intre care promovarea schemelor de ajutor de stat si incurajarea activitatii de cercetare-dezvoltare prin acordarea de deductibilitati fiscale.

Ioana Maria Petrescu a participat si la intalnirile bilaterale dintre delegatia guvernamentala a Romaniei si reprezentantii companiilor Halliburton si Exxon Mobile in cadrul vizitei oficiale a premierului Victor Ponta in Statele Unite ale Americii din perioada 23-27 septembrie 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#ministrul Finantelor SUA investitori, #Houston ministrul Finantelor investitori Romania , #finante