Ziare.com

Amnistia fiscala pentru mame, pensionari si bugetari, promulgata de Basescu

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 14:22

   

Amnistia fiscala pentru mame, pensionari si bugetari, promulgata de Basescu
Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, legile privind amnistia fiscala pentru bugetari, mame si pensionari.

Administratia Prezidentiala a anuntat ca seful statului a semnat decretele pentru:

- promulgarea Legii privind unele masuri referitoare la veniturile de natura salariala ale personalului platit din fonduri publice,

- promulgarea Legii privind scutirea de la plata unor debite provenite din pensii,

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

- promulgarea Legii pentru modificarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, precum si pentru stabilirea unor masuri in vederea recuperarii debitelor inregistrate cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului.

Legile amnistierii mamelor, pensionarilor si bugetarilor au fost adoptate in Camera Deputatilor, cu 315 voturi pentru, 6 abtineri si un vot impotriva.

"Prin vot unanim s-au aprobat proiecte de legi de dreptate sociala, amnistia pensionarilor, mamelor si a functionarilor publici care nu din vina lor aveau de returnat bani. Ma bucur pentru acesti oameni. Nu numai acestia trebuie ajutati.

Nu am gasit o solutie juridica pentru cei care au pierdut in apel sau recurs procesele cu fostii angajati Arpechim si Petrom. Sunt intr-o situatie foarte rea ca sunt executati silit, dar nu putea fi inclusi in aceste legi", a declarat premierul Victor Ponta, dupa adoptarea proiectului de lege.

Daca initial se referea la mame, pensionari si profesorii din Valea Jiului, amnistia fiscala a fost extinsa, pe 2 septembrie, dupa un vot in plenul Senatului, la toti bugetarii care au obtinut venituri salariale pe nedrept, din cauza unor calcule gresite ale functionarilor publici, nereguli constatate de catre Curtea de Conturi.

Toate aceste categorii nu vor mai fi nevoite sa dea inapoi banii in plus pe care i-au primit de la stat.


C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4691 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Doar e campanie de pomeni, pardon, campanie electorala, cum sa

ceri inapoi banii de la alegatori?

 

simplu: astepti sa castigi alegerile cu ajutorul naivilor care

chiar cred ca Ponta le aduce ElDorado la nas, apoi le pui taxe noi (asta a facut-o deja) sau le maresti pe cele existente. si asa iei banii inapoi de la naivi, ca doar de aia is ei naivi, nu ?
amnisitia fiscala o vom plati noi toti, oricat incearca ponta sa minta. saracul ponta crede ca toti sunt ...naivi ca electoratul lui.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor