Primaria Capitalei pierde pana la 1,3 miliarde lei, din cauza masurilor fiscale luate de Guvern

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 16:57
3547 citiri
Primaria Capitalei pierde pana la 1,3 miliarde lei, din cauza masurilor fiscale luate de Guvern
Foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Bugetul Primariei Capitalei o sa scada anul urmator cu pana la 1,36 miliarde lei, reprezentand un procent intre 34,47% si 38,54% din cota defalcata din impozitul pe venit.

Informatia a fost facuta publica de consilierul general Ciprian Ciucu pe Facebook, dar confirmata si de Primaria Capitalei pentru Hotnews.

Consilierul general a comentat pe Facebook mai multe efecte ale modificarilor la Codul Fiscal asupra autoritatilor locale. Acesta a precizat ca bugetele locale sunt taiate de Guvern in medie cu 20%.

"Impactul la nivel national este de aproximativ 2 miliarde de euro, bani care sunt luati cu japca si sunt sacrificate proiectele de dezvoltare", a continuat acesta.

Ciprian Ciucu a sustinut ca grav afectate vor fi localitatile cu numar mare de angajati in mediul privat. "Adica fix acele localitati in care cetatenii isi fac un rost prin propria munca. In acest mod ei contribuie la prosperitatea localitatilor lor, sustinand proiectele locale prin impozitele pe venit pe care le platesc", a precizat el.

Acesta a mentionat ca banii luati acum de Guvern apartin, de fapt, comunitatii locale, "care in baza lor si-a planificat investitii pentru proiecte concrete, menite sa creasca calitatea vietii in acele localitati".

Modificarile fiscale sunt numite de Ciprian Ciucu un jaf.

"Daca efectul global al masurilor luate de Guvern este nul, adica se intorc la stat aceiasi bani prin modificarea sistemului de contributii/impozitare, de ce nu este lasata autoritatilor locale aceeasi suma ca pana acum?", se intreaba consilierul.

Acesta sustine ca varianta corecta era ajustarea cotei din impozitul pe venit care revine la nivel local, astfel incat fondurile sa ramana, si in acest caz, la acelasi nivel.

"In fapt, asta arata mentalitatea primitiva si rudimentara a guvernantilor, care penalizeaza oamenii harnici, adica exact pe cei care muncesc zi de zi pentru a-si face un rost in viata. Este modalitatea in care PSD spune ca vrea o Romania saraca, de oameni dependenti de stat, si nu de oameni liberi, independenti si pe picioarele lor", incheie consilierul general.

Amintim ca Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta pentru modificarea Codului Fiscal, in ciuda tuturor criticilor venite de la sindicate, patronate, specilisti in economie, Opozitie si presedintele Klaus Iohannis.

Citeste si Sindicatul politistilor avertizeaza ca le scad salariile cu pana la 20% si anunta proteste dupa adoptarea "revolutiei fiscale"

A.G.

România, la coada clasamentelor în UE în privința cheltuielilor publice alocate protecției sociale, sănătății și educației
România, la coada clasamentelor în UE în privința cheltuielilor publice alocate protecției sociale, sănătății și educației
Dintre principalele funcții ale cheltuielilor publice generale din UE, protecția socială a rămas cea mai importantă în 2022, echivalentul cu 19,5% din PIB. Sănătatea și domeniul...
Preț record pentru gramul de aur. Cât a ajuns să coste metalul prețios. Și euro se apropie vertiginos de 5 lei
Preț record pentru gramul de aur. Cât a ajuns să coste metalul prețios. Și euro se apropie vertiginos de 5 lei
Gramul de aur s-a scumpit marţi cu 6,1312 lei, adică 2%, ajungând la o cotaţie de 312,9021 lei, de la 306,7709 lei, cât anunţase luni Banca Naţională a României, înregistrând din nou o...
#Ciucu buget masuri fiscale, #Ciucu masuri fiscale Guvern, #buget Bucuresti masuri fiscale , #fiscal