Bulgaria, noul paradis fiscal. Ce ii "ademeneste" pe investitorii romani?

Luni, 02 Iulie 2012, ora 09:05
2795 citiri
Bulgaria, noul paradis fiscal. Ce ii "ademeneste" pe investitorii romani?

Investitorii romani aleg sa isi deschida firme in Bulgaria, anul trecut numarul companiilor romanesti inregistrate in Bulgaria crescand cu aproape 50%. Cu ce "ademeneste" Bulgaria investitorii romani?

Romanii nu sunt singurii care se reorienteaza catre Bulgaria. Numarul firmelor provenite din Grecia a crescut cu 72%, la 3.781 de firme.

Printre motivele care determina investitorii romani sa isi inceapa afacerea in Bulgaria se numara cota unica, valoarea TVA-ului sau plafonul contributiilor fiscale, este de parere Gabriel Biris, avocat specializat pe probleme de fiscalitate.

"Din punct de vedere fiscal, stau mult mai bine decat noi, atat in ceea ce priveste cota unica, care este de 10% in Bulgaria, dar si TVA-ul care este de 20% si, mai ales, pe contributii sociale, unde au 29% plafonat la 1.000 de euro, 2.000 de leve.

Practic, indiferent de cat trebuie sa dai salariul unui bulgar, mai mult de 290 de euro nu platesti la contributiile sociale, angajat plus angajator. Au o administatie fiscala mult mai eficienta decat a noastra si au restructurat-o cu proiecte finantate de Banca Mondiala", a precizat Gabriel Biris, avocat partener Biris Goran.

Citeste mai multe despre Bulgaria, noul paradis fiscal. Ce ii "ademeneste" pe investitorii romani? pe Business24.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#taxe Bulgaria, #investitii Bulgaria, #legislatie Bulgaria, #investitori romani Bulgaria , #fiscal