Ziare.com

Ce schimbari aduce 1 septembrie

Vineri, 31 August 2012, ora 08:40

   

Ce schimbari aduce 1 septembrie
Toamna vine cu mai multe schimbari legislative la care trebuie sa ne adaptam in perioada imediat urmatoare.

Astfel, de la 1 septembrie intra in vigoare Codul de Procedura Civila, ceea ce pentru firme inseamna ca vor trebui sa-si schimbe numele, va trebui sa ne asiguram obligatoriu locuintele, chiar daca avem deja incheiata o polita de acest gen, dar, totodata, vom plati mai putin pentru convorbirile la telefonul mobil, arata Adevarul.

Dar sa le luam pe rand. Asigurarea obligatorie pentru locuinte va trebui incheiata de orice roman care detine un imobil. Daca vreti sa va protejati si de alte riscuri puteti sa incheiati si o polita facultativa, insa daca aveti deja una care are aceleasi functii ca cea obligatorie nu va fi de ajuns, cum se intampla pana acum.

Totodata, tarifele maxime de interconectare percepute de operatorii retelelor mobile de telefonie vor scadea de la 1 septembrie, pana la nivelul de 3,07 eurocenti/minut, dupa cum a anuntat recent Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Ca urmare a reglementarilor ANCOM, incepand de sambata, tarifele maxime de interconectare percepute de operatorii retelelor mobile de telefonie vor scadea cu 24%.

Operatorii carora li se aplica aceasta reglementare sunt Cosmote, Orange, Romtelecom, RCS&RDS, Telemobil si Vodafone.

Si modificarea Codului Fiscal aduce o veste buna. Astfel, daca trimiteti o scrisoare, scapati de executarea silita. Reglementarea este valabila doar in cazul obligatiilor stabilite printr-un act administrativ contestat. Daca executarea a inceput, ea se suspenda prin aceasta scrisoare, iar daca n-a fost declansata, nu va incepe.

Daca in perioada de valabilitate a scrisorii se respinge contestatia, integral sau partial, garantia se executa in ultima zi de valabilitate a scrisorii, dar numai daca acel contribuabil nu depune o alta scrisoare de garantie bancara, daca nu s-au platit obligatiile contestate si daca instanta nu a decis pe alte prevederi suspendarea.

Insa si Codul de Procedura Civila aduce modificari. Astfel, 1.250 de firme care au denumirea de "societate comerciala" trebuie redenumite folosind formula "societate".

Companiile au la dispozitie doi ani pentru a implementa noile prevederi. Inregistrarea in Registrul Comertului a mentiunii privind modificarea actului constitutiv este scutita de taxa de inregistrare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3072 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bre , vezi ca s-a amanat NCpCiv !

pana in februarie 2013 , parca ....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor