Codul Fiscal, adoptat din nou in Parlament (Video)

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 12:24
3749 citiri
Codul Fiscal, adoptat din nou in Parlament (Video)
Foto: B1 TV

Codul Fiscal, reexaminat la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis, a fost adoptat, joi, in Camera Deputatilor, for decizional.

Proiectul a primit 279 de voturi "pentru", 8 voturi "impotriva" si 5 abtineri, informeaza Realitatea TV.

Urmatorul pas este trimiterea spre aprobare la presedintele Klaus Iohannis, care a intors in Parlament varianta initiala, iar acum nu mai are aceasta posibilitate.

Iohannis explica de ce a respins Codul Fiscal

Premierul Victor Ponta, deputat PSD, a ajuns in sala dupa ce votul s-a incheiat.

Ce prevede Codul Fiscal

Anterior, Comisia pentru buget-finante a Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor parlamentare, dar si cu o serie de amendamente propuse de Ministerul de Finante.

Deputatii din comisia de buget au adoptat reexaminarea Codului Fiscal - Ce amendamente au trecut

Acestea prevad reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, eliminarea taxei pe constructiile speciale si a supraaccizei la carburanti se amana pentru 1 ianuarie 2017, cu exceptia celor din agricultura (1 ianuarie 2016).

Referitor la impozitul pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra in vigoare tot de la inceputul anului viitor.

Codul Fiscal, aprobat in Senat

De asemenea, a mai fost adoptat un amendament ce vizeaza acordarea posibilitatii consiliilor locale de a majora impozitul pe cladiri si pe teren cu pana la 500% pentru cladirile si terenurile neingrijite.

Criteriile de incadrare, precum si procedura de aplicare se adopta prin hotararea Consiliului local.

Aveti cladiri si terenuri neingrijite? Veti plati impozite chiar si de 5 ori mai mari

La propunerea Ministerului de Finante au mai fost adoptate o serie de amendamente de clarificare, erori gramaticale, dar si decizii ale Curtii Constitutionale care trebuie transpuse in legislatie.

Cand a intors presedintele Klaus Iohannis Codul fiscal in Parlament

Pe 17 iulie, presedintele Klaus Iohannis a retrimis Codul Fiscal pentru reexaminare la Parlament.

Iohannis retrimite Codul Fiscal la Parlament si subliniaza riscurile pe termen lung

"In materie fiscala, legiuitorul trebuie sa promoveze o atitudine echilibrata si rationala, de natura a nu genera disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ.

In acest sens, in elaborarea unui nou Cod Fiscal nu ar trebui promovate politici care genereaza fiscalitati excesive, dar nici relaxari accentuate. Masurile de austeritate ale anului 2010 trebuie sa ramana istorie. Revenirea la politici fiscale riscante si cu consecinte negative pe termen lung reprezinta o experienta pe care nu numai clasa politica nu si-o mai poate permite dar, mai ales, costurile acestora nu trebuie sa mai fie suportate de cetateni", a fost o parte din motivarea deciziei.

C.P.

Quarterly Report - Editia 4

Nothing lansează oficial Phone (2a) Special Edition. Preț & disponibilitate
Nothing lansează oficial Phone (2a) Special Edition. Preț & disponibilitate
Nothing a lansat oficial Nothing Phone (2a) Special Edition, un dispozitiv promovat intens în ultimele zile. Acest model se remarcă prin utilizarea unui număr impresionant de culori, având...
Factorul din umbră care umflă prețurile la energie și combustibil. Schimbarea majoră în taxele de pe piața de petrol și gaze în 2024
Factorul din umbră care umflă prețurile la energie și combustibil. Schimbarea majoră în taxele de pe piața de petrol și gaze în 2024
O ordonanță de urgență emisă de Guvern în octombrie 2023 aduce în instanță mai mulți prelucrători de țiței și gaze naturale anul acesta pe subiectul majorării redevențelor. În timp...
#Cod Fiscal adoptat parlament, #Cod Fiscal Parlament , #fiscal