Codul fiscal, avizat in Comisia de Buget din Senat - O procedura de rutina

Luni, 31 August 2015, ora 16:40
1542 citiri
Codul fiscal, avizat in Comisia de Buget din Senat - O procedura de rutina
Foto: Realitatea Tv

Comisia de Buget a Senatului a adoptat, in unanimitate, amendamentele la Codul fiscal convenite la reuniunea liderilor partidelor politice, intre acestea fiind reducerea etapizata a TVA: la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

In cursul dezbaterilor din comisie, ministrul de Finante Eugen Teodorovici a propus si introducerea unor "amendamente tehnice, de clarificare", insa acestea au fost respinse, urmand sa fie dezbatute ulterior la Camera Deputatilor, potrivit Mediafax.

Ulterior, el a spus ca discutiile vor continua.

"Sunt cateva erori de scrieri in Codul Fiscal, sunt de asemenea niste decizii ale Curtii Constitutionale. E o lista intreaga. Maine vor fi aduse in Camera Deputatilor, la comsia de buget", a declarat ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, la iesirea de la dezbateri, informeaza B1 Tv.

Puterea si Opozitia si-au dat mana: Consens pe Codul Fiscal, PNL nu mai depune amendamente

Ce prevede documentul

Partidele parlamentare au convenit, joi, dupa discutiile privind Codul Fiscal, reducerea etapizata a TVA, astfel incat taxa va fi redusa la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, impozitul pe constructiile speciale va fi eliminat incepand cu 1 ianuarie 2017, cu o exceptie solicitata de ministrul Agriculturii Daniel Constantin referitoare la constructiile speciale din agricultura, aceasta urmand sa fie eliminata de la 1 ianuarie 2016.

Cat despre supraacciza la carburanti, acaesta va fi eliminata incepand cu 1 ianuarie 2017, au mai covenit liderii partidelor.

Cererea de reexaminare a Codului fiscal, inaintata de presedintele Iohannis Parlamentului, va fi dezbatuta in sesiunea ordinara care incepe la 1 septembrie.

Ce a spus Dragnea

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca noul Cod fiscal se afla intr-o procedura accelerata in Parlament, fiind asteptat sa treaca de plenul Senatului marti, iar joi de cel al Camerei Deputatilor, astfel incat sa poata fi promulgat de presedinte pana lunea viitoare.

Dragnea: E foarte posibil ca luni sa avem un nou Cod Fiscal

Dragnea a precizat ca actualul calendar pentru adoptarea Codului fiscal este unul "foarte strans", urmand ca in aceasta saptamana sa poata fi adoptat atat in comisiile Parlamentului, cat si in cele doua plenuri.

"Speram ca duminica poate fi trimis la promulgare, la presedinte, si este foarte posibil ca luni sa avem noul Cod fiscal", a declarat Dragnea.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Cod fiscal comisie buget Senat, #cod fiscal comisie, #cod fiscal Senat, #cod fiscal comisii , #fiscal