Ziare.com

Modificari in Codul Fiscal: Cresc accizele si se introduce taxa de acces in cazino

de Teodora Bodeanu
Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 15:19

   

Modificari in Codul Fiscal: Cresc accizele si se introduce taxa de acces in cazino
Preturile unor produse accizabile, precum tigarile si unele produse energetice, s-ar putea majora incepand de anul viitor, din cauza majorarii accizelor incepand cu 1 ianuarie, potrivit unui proiect de ordonanta privind modificarea Codului Fiscal.

Astfel, pentru transpunerea unor directive europene in legislatia din Romania, Ministerul Finantelor intentioneaza sa modifice punctul de referinta pentru determinarea accizei totale pentru tigarate prin inlocuirea MPPC (Most popular price category - categoria de pret cea mai populara) cu WAP (Weighted average price - pretul mediu in functie de greutate), se arata in proiectul de ordonanta, publicat pe site-ul ministerului.

Pana la 31 decembrie 2017, trebuie atins nivelul de acciza pentru tigarate de minim 90 de euro/1.000 de tigarate, indiferent de WAP, se arata in proiect.

Acciza totala intre 1 ianuarie - 1 iulie 2011 va fi de 76,60 euro/1.000 tigarete, urmand a creste la 79,19 euro in 2012 si 81,78 de euro in 2013. In 2017, acciza totala ar trebui sa fie de 92,14 euro/1.00 tigarete.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Printre masurile de ordin tehnic se mentioneaza majorarea nivelului accizelor pentru anumite produse energetice si pentru tigarete, potrivit angajamentelor cu privire la respectarea reglementarilor comunitare in domeniu, precum si eliminarea scutirii de la plata accizelor prevazuta in cazul tigaretelor destinate testelor stiintifice si celor privind calitatea produselor.

In cazul cafelei si produselor din cafea, se vor mentine acelasi accize si in anul 2011.

Combustibilul pentru masinile proprii nu este deductibil

Potrivit modificarilor Codului Fiscal propuse de Ministerul Finantelor, in 2011, nu sunt deductibile cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate, care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata de 3.500 de kilograme si care au mai mult de noua scaune de pasageri, incluzand scaunul soferului, aflate in propriertatea sau folosinta contribuabilului.

Exista si exceptii de la aceasta regula:

- vehiculele utilizate exclusiv pentru interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele utilizate drept care de reportaj, cele utilizate de agentii de vanzari si de agentii de recrutare a fortei de munca;
- vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
- vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi.

Intrarea in cazinouri se va face pe baza unei taxe

In proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal se prevede si eliminarea impozitului pe castigurile realizate din jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si pentru cele de tip slot machine.

In schimb, organizatorii de astfel de jocuri vor permite accesul in locatiile autorizate doar pe baza unui bilet de intrare, valabil timp de 24 de ore in intervalul 08.00 - 08.00. Pentru cazinouri, biletul de intrare se emite si se incaseaza la receptie pentru fiecare persoana care intra, indiferent daca aceasta participa sau nu la jocurile de noroc. In cazul jocurilor de tip slot machine, biletul de intrare se va incasa doar de la persoanele care joaca.

De asemenea, persoanele care platesc un astfel de bilet de intrare vor avea obligatia sa-l pastreze pe toata perioada cat se afla in incinta locatiei in care biletul respectiv a fost eliberat. Potrivit unor surse citate de Agerpres, taxa va fi de 20 de lei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2850 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Incet, incet

deviza portocaliilor va deveni "Arbeit macht frei". Probabil le va trece in curind prin cap si ideea ca se munceste si traieste mai bine in lagare. In lagare sa muncim noi, sa sa traiasca mai bine ei.

 

 

NU VA FI

DEJA ESTE !!!!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor