Contre pe tema amnistiei fiscale: PSD acuza ACL de cinism. PDL nu vrea ca proiectul sa fie pus "la dospit"

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 17:57
1254 citiri
Contre pe tema amnistiei fiscale: PSD acuza ACL de cinism. PDL nu vrea ca proiectul sa fie pus "la dospit"
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, luni, ca proiectele de lege privind amnistia fiscala pentru mame si pensionari vor fi adoptate in Parlament chiar si fara votul parlamentarilor ACL.

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, intre necesitate si populism

"Peste 12.000 de mame si peste 21.000 de pensionari depind de votul nostru din Parlament si nu-i vom dezamagi. Proiectele de lege privind amnistia fiscala vor fi adoptate chiar si fara votul parlamentarilor ACL, cu toate ca acum ar avea sansa sa-si repare greseala de saptamana trecuta, atunci cand, cu cinism, le-au blocat, prin retragerea de la vot.

Daca nu o vor face, pentru toata lumea va fi clar ca ACL-ul tandemului Iohannis-Blaga este nepasatoare fata de pensionari, fata de mame si fata de romani in general", a precizat Gabriela Firea, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Blaga: ACL cere PSD ca Legea amnistierii si gratierii sa nu mai stea "la dospit", ci sa fie respinsa

Pe de alta parte, presedintele PDL, Vasile Blaga, a cerut celor de la PSD sa nu mai tine aceste proiecte de lege "la dospit", ci sa fie supuse votului in plenul Camerei Deputatilor.

"Vom cere, dupa alegerea noului Birou al Camerei, punerea pe ordinea de zi cat mai rapid a legii gratierii si amnistierii, pentru ca ne putem astepta ca domnul Ponta sa se gandeasca sa suspende pentru vreo doua ore si Codul penal, ca sa-si rezolve problemele pe care le are cu principalii lui sustinatori", a declarat Blaga.

Liderul PDL a adaugat faptul ca ACL va vota pentru respingerea proiectului de lege.

Ponta stie cand va fi adoptata amnistia fiscala: Garantez ca ne vom mobiliza mai bine

Aministia fiscala pentru mame, pensionari si profesori a fost amanata, din cauza lipsei de cvorum din Senat. Proiectul legislativ vizeaza pensionarii si mamele care au primit bani in plus din cauza greselilor functionarilor, precum si profesorii din Valea Jiului.

Decizia finala urmeaza sa se ia incepand cu data de 1 septembrie, cand alesii vor reveni la munca in Parlament.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#Firea amnistie fiscala, #vot amnistie fiscala, #amnistie fiscala Parlament , #fiscal