Declaratia fiscala unica, introdusa in 2011

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 14:30
3420 citiri
Declaratia fiscala unica, introdusa in 2011

Declaratia fiscala unica va fi introdusa din 2011. Aceasta va reprezenta o modalitate mult mai eficienta de depunere a declaratiilor, a anuntat, joi, Dan Lazar, consilierul premierului Boc.

"Obligativitatea depunerii online a declaratiilor fiscale, implementata de ANAF, reprezinta un prim pas in procesul de simplificare a procedurilor de declarare. Incepand cu anul 2011, vom introduce declaratia unica, trecandu-se la o modalitate mult mai eficienta de depunere a declaratiilor. Contribuabilii vor depune de la distanta, printr-un singur formular, declaratiile fiscale si declaratiile nominale ale angajatilor privind contributiile sociale si cele de venit", a declarat acesta, citat de Mediafax.

Aceasta masura va duce la eliminarea celor patru ghisee la care trebuie sa se prezinte contribuabilul acum, incuranjadu-se totodata depunerea de la distanta, utilizand un certificat digital achizitionat de la unul din furnizorii acreditati.

Firmele mari si mijlocii vor avea obligatia sa depuna online declaratiile fiscale, incepand cu 25 octombrie , ceilalti contribuabili avand in continuare posibilitatea sa opteze pentru depunerea electronica a documentelor ca metoda alternativa.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#declaratie fiscala, #depunere declaratii, #declaratii unice , #fiscal