Sesiune extraordinara pentru modificarea Codului Fiscal. Se schimba si masuri care abia au intrat in vigoare - UPDATE

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 14:30
24525 citiri
Sesiune extraordinara pentru modificarea Codului Fiscal. Se schimba si masuri care abia au intrat in vigoare - UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Nici nu au fost instalati bine ca noii parlamentari au fost convocati sa desfaca ce facusera predecesorii lor, inclusiv masuri care abia intrasera in vigoare la 1 ianuarie 2017.

Secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a anuntat, marti, ca presedintele forului, Liviu Dragnea, a solicitat ca deputatii sa se reuneasca intr-o sesiune extraordinara joi, pentru adoptarea in plen a unui proiect de lege privind modificarea Codului Fiscal, informeaza News.ro. Comisia de buget-finante se va reuni miercuri pentru adoptarea raportului.

Proiectul discutat de deputati in sesiune extraordinara este cel initiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel si sustinut de alti 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD si neafiliati, prin care este eliminata plata impozitului de 16% pe venit pentru toate pensiile, precum si a contributiei CASS, care va fi asigurata astfel de la bugetul de stat, nu de contribuabil.

Proiectul Cristianei Anghel a fost adoptat deja de Senat in septembrie.. "Batranii nostri nu sunt o masa amorfa, fara identitate. Batranii nostri au nume si prenume. Sunt parintii, bunicii sau strabunicii nostri. Batranii nostri au construit o tara. A venit razboiul si a distrus-o. (...) Dupa o munca de o viata, parintii, bunicii, stramosii nostri au ajuns bataia de joc a guvernantilor. Se pare ca dumnealor sufera de gerontofobie", a explicat atunci senatorul.

Guvenul Ciolos nu a sustinut propunerea legislativa, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 milioane de lei pentru anul 2017.

Modificarea Codului Fiscal nu se opreste aici

Intre timp, parlamentarii vor audia miercuri ministrii noului Cabinet si vor vota in plen programul de guvernare si componenta Executivului.

Jurnalistii de la Profit.ro scriu ca astfel, odata instalat, noul Guvern va anula obligativitatea CASS de 5,5% pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, investitii (dividende, dobanzi), precum si din alte surse, daca mai realizeaza si venituri din salarii, pensii sau venituri din activitati independente. Masura intrase in vigoare acum, la 1 ianuarie.

Guvernul va aproba legea bugetului asigurarilor sociale, pe care o va trimite Parlamentului spre aprobare, iar prin aceasta obligativitatea CASS dispare.

Potrivit surselor publicatiei citate, odata cu legea bugetului asigurarilor sociale va fi eliminat plafonul maxim al bazei lunare de calcul a CASS, care fusese introdus tot de la 1 ianuarie.

Intr-una din primele sale sedinte, Guvernul Grindeanu va aproba, de asemenea, hotararea privind majorarea salariului minim la 1.450 lei si un alt act normativ pentru ca impozitul pe cifra de afaceri la microintreprinderi cu 1-9 angajati sa fie stabilit la 1% pentru un plafon de maximum 500.000 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#deputati sedinta extraordinara pensii, #pensii eliminare impozit , #fiscal