Capcanele impozitarii bacsisului - Eurodeputat: E o masura fara precedent

Marti, 28 Aprilie 2015, ora 20:04
5179 citiri
Capcanele impozitarii bacsisului - Eurodeputat: E o masura fara precedent

Eurodeputatul PNL Cristian Busoi nu crede in eficienta masurii anuntate de Guvern de a obliga agentii comerciali sa emita bonuri fiscale pe bacsis si considera ca prin aceasta se va ingreuna activitatea intreprinderilor mici si mijlocii.

"Obligatia de a emite bon fiscal separat pentru bacsis este o masura fara precedent in Europa; va aduce putini bani la buget, dar va complica activitatea multor IMM-uri. In conditiile in care Uniunea Europeana are printre prioritatile sale sustinerea IMM-urilor, Guvernul Ponta pare a nu avea alt obiectiv decat acela de a complica viata intreprinderilor mici si mijlocii din Romania si a micilor comercianti", a declarat marti, Cristian Busoi.

Se impoziteaza sau nu bacsisul dat la taxi? Tot nu e clar

El sustine ca nu a intalnit aceasta masura in nicio tara europeana, unde nu a vazut nici echipe de la Fisc "navalind in restaurante cu masini cu girofar, oprind activitatea, alungand clientii, speriind putinii turisti straini care mai vin in Romania".

Busoi atrage atentia ca aceste controale trebuie sa aiba o anumita decenta, iar ANAF ar trebui sa faca "mai putin spectacol" si sa aiba mai multe rezultate.

"In plus, eliberarea de bon fiscal separat pentru bacsis, inventie 'marca Guvernul Victor Ponta', va aduce la bugetul statului sume neglijabile, insa va complica enorm activitatea micilor intreprinzatori, care vor fi sufocati de birocratia excesiva impusa de eliberarea a doua bonuri fiscale in loc de unul singur. Modul de impunere a unei astfel de masuri este contraproductiv, intrucat va agresa comerciantii si va enerva clientii", a explicat Busoi, vicepresedinte al PNL.

Impozitarea bacsisului: Vor fi doua note de plata

Eurodeputatul ii recomanda premierului Victor Ponta sa se concentreze pe lupta impotriva marii evaziuni, care ar alimenta bugetul de stat cu sume semnificative si, in paralel, sa stimuleze activitatea micilor intreprinzatori si comercianti, a IMM-urilor, precum si a tuturor profesiilor liberale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#eurodeputat efecte bacsis, #efecte pozitive bacsis, #efecte negative bacsis , #fiscal
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Atunci si functionarii publici sa emita bon fiscal pentru spaga pe
Poza Te-o
Te-o
rank 5