Facilitati fiscale pentru cei care vor investi pana la 200.000 de euro in anumite firme din Romania

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 21:25
4057 citiri
Facilitati fiscale pentru cei care vor investi pana la 200.000 de euro in anumite firme din Romania

Cei care vor investi intre 3.000 si 200.000 de euro in microintreprinderi si inreprinderi mici vor beneficia de anumite facilitati fiscale, se arata intr-un act normativ aprobat, miercuri, de Camera Deputatilor.

Acest proiect de lege aduce in reglementarea actuala facilitati pentru persoanele fizice, cu experienta in afaceri, care investesc in mod direct parte din propriile fonduri in intreprinderi necotate la bursa, noi si in dezvoltare, ei fiind denumiti "business angels".

De asemenea, se stabilesc si conditiile pe care acestia trebuie sa le indeplineasca pentru a beneficia de facilitatile acordate de lege.

"Noua reglementare creaza un cadru investitional stimulativ pentru activitatile economice din Romania, avand ca scop stimularea fiscala a investitorilor individuali, 'business angels',in vederea realizarii de investitii, in IMM-uri nou infiintate cu un impact macroeconomic semnificativ pe termen mediu si lung.

In Uniunea Europeana exista in prezent aproximativ 20.000-30.000 de investitori 'business angels' si aproximativ 350 de retele si grupuri de astfel de investitori", a transmis deputatul Ovidiu Cristian Iane, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Deputatii au aprobat legea, ca for decizional, cu 265 de voturi "pentru", unul "impotriva" si 4 abtineri, dupa ce a trecut in prealabil de Senat.

Pentru a intra in vigoare, legea trebuie promulgata de presedintele Klaus Iohannis si publicata in Monitorul Oficial.

Ce presupune legea

Gabriel Techera, de la Exalex.co, a facut un rezumat al legii, pentru Ziare.com.

Legea pentru toti: Proiectul Business Angels - ce presupune si unde a gresit Guvernul

El a explicat ca investitorii individuali care finanteaza societati aflate la inceput de activitate beneficiaza de scutire de impozit pe veniturile din dividende pe o perioada de trei ani de la intrarea in investitie si pe castigurile din vanzarea participatiei, daca instrainarea are loc dupa mai mult de trei ani de la achizitie, si daca:

* societatea beneficiara a finantarii:

1. Are forma de SRL (societate cu raspundere limitata) si o vechime mai mica de trei ani,

2. Nu are ca obiect de activitate "consultanta de orice fel"

3. Nu are datorii la bugetul general consolidat,

* finantarea se realizeaza prin:

4. Acordarea unui imprumut fara dobanda pe o perioada mai mare de trei ani, si

5. Sumele primite ca imprumut sunt utilizate de catre societatea beneficiara numai pentru realizarea obiectului principal de activitate

* investitorul:

6. Achizitioneaza o participatie de cel mult 49% din capitalul social al societatii beneficiare, concomitent cu acordarea imprumutului.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#facilitati fiscale business angels, #lege Romania business angels, #lege business angels , #fiscal