Ziare.com

Fiscul verifica averile mari - surse

Joi, 22 Mai 2014, ora 21:21

   

Fiscul verifica averile mari - surse
Fiscul urmeaza sa verifice aproximativ 2.000 de persoane cu averi sau venituri mari, in toata tara, in lunile iulie-septembrie, potrivit unor surse oficiale.

"In intervalul 1 iulie-30 septembrie, vor fi elaborate esantioanele care vor intra in programul de imbunatatire a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu averi/venituri mari.

Compartimentele de verificari fiscale din cele 40 de judete vor trebui sa formeze esantioane de cate 50 de persoane fizice, urmand ca, de la 1 octombrie, sa demareze verificarile pe baza informatiilor detinute sau obtinute de Fisc cu privire la averile detinute si cuantumul impozitelor platite", au precizat sursele respective, pentru Mediafax.

Actiunea vizeaza doar persoanele care traiesc in provincie, in judete, si nu si pe cele care locuiesc in Bucuresti, o astfel de actiune avand deja loc in Capitala, anterior.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Listele cu persoanele fizice care urmeaza sa fie verificate vor fi redactate de compartimentele de verificare fiscala a persoanelor fizice din administratiile judetene, mai transmit sursele.

"Acum, pe baza rezultatelor obtinute la centru si a consolidarii procedurilor de verificare, conducerea Fiscului a decis extinderea programului la nivelul intregii tari", au subliniat sursele citate.

O decizie din luna decembrie 2010 a Guvernului arata ca persoanele fizice care au venituri ce depasesc cu mai mult de 50.000 de lei sumele declarate trebuie sa plateasca un impozit de 16 la suta pe diferenta dintre suma declarata si suma reala.

Vizati vor fi patroni de firme foarte bogati care nu ar fi inregistrat unele venituri pe firma si, astfel, nu au platit unele impozite.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2523 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Socialistii romani fac ceea ce fac si socialistii francezi: taxeaza!

PunTaxe il plagiaza pe Hollande.
Socialistii nu produc niciodata nimic. Ei iau de unde este si dau asistatilor care ii voteaza.
Paraziti care se auto-regenereaza...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor