Ziare.com

Guvernul recunoaste ca "taxa pe stalp" a fost un esec - de cand vrea sa o elimine

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 17:17

   

Guvernul recunoaste ca "taxa pe stalp" a fost un esec - de cand vrea sa o elimine
Impozitul pe constructii speciale, cunoscut sub numele de "taxa pe stalp", introdus de Guvernul Ponta, va fi eliminat incepand cu 1 ianuarie 2016, potrivit noului proiect al Codului Fiscal, elaborat tot de Executiv.

Ministrul de Finante, Darius Valcov, a facut acest anunt, miercuri, la debutul sedintei de Guvern.

"Impozitul pe constructii: Propunem, pentru ca este un plan pe cinci ani de zile, sa fie eliminat, avand un impact de 0,75 miliarde lei impact bugetar net. Va duce la o crestere economica suplimentara de 0,2% puncte procentuale, dar si estimam o crestere a numarului de locuri de munca de 20.000", a explicat Valcov.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Guvernul arata si efectele pe care le avea aceasta masura:

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

  • cresterea investitiilor companiilor private existente in Romania cu efecte pozitive asupra pietei muncii;
  • cresterea competitivitatii pentru companiile din Romania.Sursa: Guvern


De la inceputul anului, taxa pe constructiile speciale a fost redusa de la 1,5% la 1%. Mai mult, veniturile colectate vor ramane la dispozitia autoritatilor locale si nu vor mai intra la bugetul de stat, asa cum s-a intamplat pana acum.

Ponta, despre taxa pe stalp: Poate o sa vina un guvern si mai bun si o sa o reduca la 0,5%

Taxa pe constructii speciale a fost introdusa la inceputul anului trecut. Introducerea sa a fost propusa inca din toamna anului 2012 de fostul ministru delegat pentru Buget, Liviu Voinea. Taxa se aplica pentru constructiile care nu intrau in sfera de impozitare, cum ar fi stalpi, rampe, platforme betonate, altele decat imobilele de productie sau birouri, care erau deja impozitate.

Birul se plateste in doua rate anuale, iar dupa prima declarare a reiesit ca statul va incasa mult peste valoarea estimata inisial in negocierile cu FMI, de 500 milioane lei. Estimarile de la finalul anului trecut aratau ca incasarile din taxa pe constructii speciale depasesc 1,5 miliarde de lei.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3599 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu am uitat cum.....

...prim-plagiatorul viorel si vistiernica sa ioana habarnamista harvardnamista se uitau la Cotroceni cu ochii in tavan si nu erau in stare sa contracareze argumentele lui Traian Basescu decat cu stupidul "lasati dom' Presedinte, ne descurcam noi!".
pai daca acum guvernul recunoaste ca taxa pe stalp nu a adus tarii nici-un fel de foloase, nu este normal si logic ca indivizii care au propus-o si aprobat-o sa-si ia picioarele la spinare si sa dispara din catare?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor