Loteria bonurilor fiscale: Cand are loc extragerea pentru luna septembrie

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 19:48
2097 citiri
Loteria bonurilor fiscale: Cand are loc extragerea pentru luna septembrie
Foto: Arhiva Ziare.com

Prima etapa de selectie a bonurilor fiscale castigatoare, emise in perioada 1 - 30 septembrie, va avea loc duminica, 18 octombrie, a anuntat Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Fondul de premiere pentru extragerea lunara este de un milion de lei, suma din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Selectia castigatorilor va fi realizata in doua etape.

Duminica va fi organizata prima etapa de selectie care va consta in extragerea din urne a bilelor care vor desemna ziua si valoarea bonurilor castigatoare.

Dupa centralizarea cererilor de revendicare a premiilor, daca numarul acestora este mai mare de 100, va fi organizata cea de-a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri castigatoare.

Dupa stabilirea bonurilor fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise in termen de doua zile catre ANAF in vederea incarcarii rezultatelor in "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale", respectiv pentru verificarea autenticitatii de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala.

Loteria fiscala, misiune indeplinita: Cu cat a crescut numarul bonurilor emise

Potrivit sursei citate, extragerea va fi organizata in studioul TV al Loteriei Romane, incepand cu ora 17:20, si va putea fi transmisa in direct de toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei.

Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul MFP, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si al Loteriei Romane pentru o perioada de minimum 30 de zile.

Ce trebuie sa faca cei care vor castiga

Cererile de revendicare pot fi depuse incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de o luna, iar posesorii bonurilor castigatoare trebuie sa depuna bonurile fiscale (in original), alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii, precum si numarul de ordine).

Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea "Conform cu originalul", pe care va fi scris numarul unic de inregistrare.

MFP precizeaza faptul ca pentru extragerea din data de 16 august in termenul de 30 de zile au fost depuse 15 cereri de revendicare. Totodata, pentru extragerea organizata in data de 20 septembrie au fost depuse 33 cereri de revendicare a premiilor pana la data de 15 octombrie.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#loterie bonuri fiscale septembrie, #extragere loterie bonuri fiscale, #extragere bonuri fiscale, #Loterie bonuri fiscale , #fiscal