Mai sunt cateva zile pana la Loteria Bonurilor Fiscale: Detalii despre extragere, premii de un milion de lei

Joi, 09 Aprilie 2015, ora 18:54

   

Mai sunt cateva zile pana la Loteria Bonurilor Fiscale: Detalii despre extragere, premii de un milion de lei
Luni, a doua zi de Paste, are loc prima extragere speciala a Loteriei bonurilor fiscale, premiile totale fiind de un milion de lei.

Extragerea va avea loc incepand cu ora 11.30, la studioul TV al Loteriei Romane.

Ea va fi transmisa in direct de TVR, arata un comunicat al Fiscului remis Ziare.com.

La aceasta extragere participa bonurile fiscale emise in perioada 2 februarie - 28 martie 2015.

Ponta: Cereti bonurile fiscale! Cu cat aveti mai multe, cu atat aveti mai multe sanse la loterie

Participarea la loterie nu presupune o inregistrare prealabila a bonurilor fiscale in nicio baza de date/ website si nici depunerea acestora inainte de efectuarea extragerii la sediile institutiilor implicate in organizare. Bonurile raman la posesorii acestora care, dupa extragere, vor verifica daca sunt castigatoare.

Loteria Romana are exclusiv calitatea de organizator al extragerilor pentru aceasta loterie iar acestea se vor efectua cu urnele si bilele pe care Loteria Romana le utilizeaza pentru tragerile loto.

Detalii despre extrageri

Extragerea va avea loc in prezenta unei comisii de tragere formata din cate un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si C.N. "Loteria Romana" S.A. iar bilele si urnele vor fi verificate in prezenta comisiei inainte de extragere.

Extragerea de luni va avea trei etape, dupa cum urmeaza:

  • etapa I: se va extrage o bila, reprezentand luna emiterii bonului;
  • etapa II: se va extrage o bila, reprezentand ziua emiterii bonului;
  • etapa III: se vor extrage 3 bile, reprezentand valoarea bonului.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si al C.N. "Loteria Romana" S.A. pentru o perioada de minimum 30 de zile.

Revendicarea premiilor se face, incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, pana la data de 13 mai inclusiv, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator emis in perioada 02 februarie - 28 martie a.c., alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de a revendica premiul.

Formularul cererii poate fi obtinut gratuit de la administratia fiscala la care se depune bonul fiscal sau descarcat de pe site-ul Ministerului de Finante.

In ce conditii un bon fiscal e castigator

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine).

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala unde a fost depus originalul bonului fiscal castigator elibereaza o copie care poarta mentiunea "conform cu originalul".

Plata castigurilor se face de catre Ministerul Finantelor Publice, in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, dupa verificarea autenticitatii si realitatii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de catre organele competente ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

C.P.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2497 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor