Noi probleme la Loteria Bonurilor fiscale: Cu bonul castigator, ai ghinion cu statul

Marti, 30 Iunie 2015, ora 08:44
8543 citiri
Noi probleme la Loteria Bonurilor fiscale: Cu bonul castigator, ai ghinion cu statul
Foto: Arhiva Ziare.com

Norocosii care au un bon castigator la Loteria fiscale si care au mers luni sa il inscrie pentru a doua extragere s-au lovit de probleme la ghiseele Fiscului din Capitala.

Din cauza unor erori de sistem, oamenii nu si-au putut inregistra bonurile fiscale castigatoare si au fost trimisi acasa, arata Stirile TVR.

In aceasta situatie se afla si Delia, care a stat luni timp indelungat la ANAF, insa functionarii nu au reusit sa ii introduca datele in sistem. Femeia a fost chemata peste o saptamana sa-si incerce norocul, in speranta ca problema va fi remediata pana atunci.

In tara, desi sistemul pare ca a functionat, oamenii nu prea s-au inghesuit cu bonuri castigatoare. Pana la inchiderea programului de luni erau inscrise doar 38 de bonuri, in comparatie cu in jur de 1.000 cate au fost in prima zi de la extragerea din aprilie.

Duminica trecuta a avut loc a doua extragere a Loteriei bonurilor fiscale. In urma extragerii, difuzate in direct de TVR, au fost declarate castigatoare bonurile de 135 de lei, din data de 23 mai.

Extragere la loteria bonurilor fiscale - Vezi suma si ziua castigatoare (Video)

La aceasta extragere au participat bonurile fiscale emise in perioada 29 martie - 31 mai 2015. Fondul de premiere este de un milion de lei, urmand a fi acordate maximum 100 de premii.

Selectia castigatorilor este realizata in doua etape. Astfel, dupa extragerea din urne a bilelor care au desemnat luna, ziua si valoarea bonurilor castigatoare, urmeaza centralizarea bonurilor castigatoare si va fi organizata cea de a doua extragere, in cazul in care exista mai mult de 100 de bonuri castigatoare.

Depunerea cererilor de revendicare

Depunerea cererilor de revendicare se realizeaza incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator emis in perioada 29 martie - 31 mai 2015, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de revendicare a premiului.

La extragerea din aprilie, fiind vorba despre o suma mica - sase lei - au existat atat de multi castigatori incat suma a fost derizorie, de doar cateva zeci de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#probleme sistem bonuri, #erori sistem Loterie bonuri, #bonuri castigatoare , #fiscal