Ziare.com

Noul Cod Fiscal: Impozitul pe locuinte si terenuri va creste si cu 500% in anumite cazuri

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 15:12

   

Noul Cod Fiscal: Impozitul pe locuinte si terenuri va creste si cu 500% in anumite cazuri
Proprietarii care nu isi ingrijesc casele si terenurile ar putea plati, din ianuarie 2017, un impozit cu 500% mai mare fata de nivelul standard, se arata in proiectul noului Cod Fiscal elaborat de Guvern.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, Executivul incearca "eliminarea discriminarii generate de sistemul fiscal actual in functie de natura juridica a contribuabilului, in care destinatia cladirii poate fi rezidentiala sau comerciala, reducerea sarcinilor administrativ-fiscale pentru contribuabili, incurajarea investitiilor, intarirea autonomiei locale, acordand autoritatilor locale posibilitatea sa stabileasca politica fiscala locala tinand cont de propriile necesitati de proiectare bugetara".

Noul Cod Fiscal: Schimbari cruciale la plata CAS si CASS

Guvernul aminteste ca in perioada 2010-2014, veniturile bugetului centralizat al unitatilor administrativ teritoriale au avut o evolutie pozitiva.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!Sursa: Guvern


In aceste conditii, proiectul noului Cod Fiscal va cuprinde urmatoarele masuri:

  • Cota impozitului pe cladiri rezidentiale va fi cuprinsa intre 0,08% si 0,2%, fata de cota actuala de 0,1%;
  • Cota impozitului pe cladiri nerezidentiale va fi cuprinsa intre 0,2% si 1,3%;
  • Pentru terenurile situate in intravilan au fost introduse limite minime si maxime, pe ranguri de localitati si zone;
  • S-a introdus posibilitatea de scutire sau reducere a impozitului pe mijloacele de transport agricole folosite exclusiv in domeniul agricol;
  • Consiliile locale pot majora pentru cladirile si terenurile neingrijite situate in intravilan impozitul pe cladiri si impozitul pe teren cu pana la 500%;
  • Pentru terenul agricol din extravilan nelucrat timp de doi ani consecutiv se poate majora impozitul pe teren cu pana la 500%.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11778 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bine facet!i.

Luati si pielea de pe cei care nu-si pot intretine locuinta si-o faceti bici sa recurati inca ceva in plus si zero impozit pentru toti cei care aveti locuinte peste 100 m2 sau daca se poate ,pentru a doua ,a treia....etc sa-i mai ajute statul cu ceva subventii pentru ca numai ei stiu cat costa intretinerea si daca nu le mai raman bani de plecat prin Dubai...

 

Noul RSR

Astia sunt baza, cei cu cutii de chibrituri! Stiti de ce s-au marit pensiile cu 1-2 %, in Decembrie? Ca sa te incadreaza la impozitul local la +130%. Adica in loc de 200 de lei platesti 300 de lei, la baronii locali.

se pare ca nu traiesti in romania

statul ma jupoaie cu impozitele pe masini si case sau apartamente. De la blestematul pitic boc impozitele sunt progresive cu 65%, 150% si 300%. Blestematii usl & ponta&antonescu au de gand sa mareasca si mai si, adica de exemplu 500% la 300% adica de 15 ori impozitul normal! Eu doresc TVA, taxe, impozite si asigurari exect ca in Germania (nu zic Luxembourg sau Franta-nici nu exista impozit pe masini!!). La un apartament platesc (pentru ca e al 5-lea) dublu cat la palatul lui becali ... am fost un c.retin care a strans milioane in Europa de vest, sua si Canada si am cumparat proprietati in rromania. 3 stau goale, la unul chiria e platita pe octombrie 2014 si intretinerea abia pe septembrie. La unul care a fost inchiriat pana in decembrie 2014 repar inca si acum. As vinde tot si as pleca imediat dar pierderea ar fi peste 50% din investitia initiala. Numai razboiul mai rezolva ceva prin rromania si as da jumatate din avere ca sa primesc functia de calau pentru politicienii de dupa 89. Le-as taia capetele 12 ore zilnic.

Propunerea e sa se scoata impozitul progresiv

. Dar probabil ca se vor mari la 0.2 % adica se vor dubla toate, ceea ce e cam acelasi lucru.

si d-l ponta se ofuscheaza ca e numit comunist!

De ce dovada mai clara ca asta e nevoie ca sa intelegem cine sunt cei din fruntea tarii? Comunistii rezolva totdeauna problemele prin masuri restrictive, nu stimulative. Ei nu inteleg proprietatea privata, inalienabilitatea dreptului omului asupra bunului propriu. Daca tu, stat imi impui ce sa fac cu proprietatea mea mai putem vorbi despre exercitarea nestingherita a dreptului meu asupra ei? Intiative de acest gen venite din partea guvernului intra in contradictie cu legea ce enunta si protejeaza proprietatea privata.

In America exista multe prorpietati,(terenuri si case)lasate in paragina dar nimeni nu se atinge de ele. Vazand asta si gandindu-ma ca multe din locuintele abandonate ar putea fi folosite de oamenii strazi, am intrebat un prieten american, de ce guvernul nu intervine si nu ofera oamenilor strazii posibilitatea sa foloseasca locuintele abandonate. Cu o mimica de om surprins de nonsensul intrebarii, mi-a rapsuns: "pai e proprietate privata, cum sa se amestece guvernul in asa ceva?". Mi-am dat seama pe loc ca am spus o idiotenie; am realizat cu acea ocazia ca chiar si gandirea mea, montata de cand ma stiu pe un filon anticomunist, a fost atinsa de flagelul comunist. Guvernul american nu intra pe proprietatea cuiva decat daca are informatia sigura ca acolo se produc ilegalitati, sau ca se pune la cale ceva ce pericliteaza securitatea statului.

Da, Vestala are dreptate, o asemenea masura va afecta exact pe cei prapaditi. Guvernul asta, ca si parlamentul cocala terbuie sa dispara. Cu cat mai repede cu atat mia bine pt tara!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor