Oamenii de afaceri nu vor noul Cod Fiscal: Baga in Patul lui Procust orice fel de munca

Joi, 05 Martie 2015, ora 19:26
4289 citiri
Oamenii de afaceri nu vor noul Cod Fiscal: Baga in Patul lui Procust orice fel de munca
Foto: captura Youtube

Noul Cod Fiscal baga in Patul lui Procust orice fel de activitate si nu incurajeaza munca, a declarat, joi, intr-o dezbatere de specialitate, Cristian Parvan, secretar general in cadrul Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

"Noi credem ca uberizarea va deveni un sistem de munca datorita evolutiei tehnologiilor. Platforma Uber e deja pe piata, face angajari, deci inseamna ca are forta de munca si intrebarea care se pune este daca noul Cod Fiscal raspunde la acest tip de activitate, pentru ca actualul Cod Fiscal nu raspunde. Ingrijorarea noastra este ca noul Cod Fiscal baga in Patul lui Procust orice fel de munca. Din punctul nostru de vedere, nu incurajeaza munca. Eu sunt angajator si imi fac contract de munca cu zero ore si zero salarii, pe termen nelimitat.

E legal? Sa vedem scandalul din Marea Britanie, unde pentru 6.000 de piloti de avioane s-au facut contracte de munca de acest tip. Acum noi trebuie sa ne hotaram ce facem: ori suntem in Europa si ne vom trezi cu tot felul de incercari pentru ca nu suntem noi originali, ori spunem ca asta e numai in Marea Britanie si la noi nu se poate. Eu va spun ca si la noi se poate", a spus Parvan.

Uber a venit in Romania: Detalii despre aplicatia care a speriat taximetristii - Interviu

Intrebat cum se taxeaza munca de pe platforma Uber, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Dan Manolescu, a mentionat ca in acest caz este vorba despre prestarea unei activitati independente.

"Stim cu totii ca s-a intamplat si se intampla ca venitul din munca salarizata sa fie taxat intr-un fel, venitul din munca independenta in alt fel, iar venituri dintr-o munca desfasurata intr-un caz particular din activitati independente prin cesionarea unor drepturi de autor sa fie taxate intr-un alt fel.

Odata cu noul Cod Fiscal, munca in sine incearca sa se echilibreze cumva in functie de particularitatea fiecarei activitati. Actualul Cod Fiscal ca si viitorul Cod Fiscal raspund la intrebarea cum se impoziteaza activitatea de pe platforma Uber. Vorbim despre prestarea unei activitati independente", a spus Manolescu.

Avertisment despre noul Cod Fiscal: Va urma un soc mare

La jumatatea lunii februarie, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dan Manolescu, preciza ca noul Cod Fiscal si noul Cod de Procedura Fiscala aflat, in prezent in dezbatere publica, ar putea fi adoptate prin lege pana la finalul lunii iunie, urmand sa intre in vigoare in 2016.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Parvan noul cod fiscal, #fiscalizare activitati independente , #fiscal