Ziare.com

Proiectul lui Serban Nicolae privind paradisurile fiscale a trecut de Comisia Juridica. Fenechiu (PNL): Ii permite lui Dragnea sa faca in Belina cazinouri

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 19:34

   

Proiectul lui Serban Nicolae privind paradisurile fiscale a trecut de Comisia Juridica. Fenechiu (PNL): Ii permite lui Dragnea sa faca in Belina cazinouri
Comisia Juridica a Senatului a avizat favorabil, miercuri, proiectul initiat de Serban Nicolae (PSD) care instituie masuri de regim fiscal derogatoriu si de regim juridic special aplicabil insulelor, grindurilor si altor suprafete de uscat.

Propunerea legislativa a fost avizata favorabil cu 5 voturi "pentru", 2 abtineri si un vot impotriva.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a spus ca nu poate sustine propunerea, in conditiile in care insula Belina ar intra sub incidenta proiectului de lege.

"Propunerea, de principiu, este foarte buna, cu siguranta. Pozitia mea personala ar fi fost cu alta daca discutam acum trei luni sau peste sase luni, dar in contextul in care in momentul acesta Belina intra in prevederile acestei legi, eu nu pot sa sustin. (...) Maine citesc: Senatorii liberali avizeaza un proiect care ii permite lui Dragnea sa faca cazinouri in Belina", a declarat senatorul Daniel Fenechiu.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Serban Nicolae a replicat ca "este si mai simplu cu Belina, peste un an trebuie sa intre inapoi in patrimoniul statului".

Proiectul de lege prevede ca, in scopul dezvoltarii activitatilor economice, crearii de locuri de munca si cresterii veniturilor bugetare, se instituie un regim fiscal derogatoriu si un regim juridic special aplicabile unei anumite categorii de terenuri, constructiilor edificate pe acestea si activitatilor economice aferente.

Terenurile la care se refera se constituie din insule, grinduri si alte suprafete de uscat cu potential de exploatare economica, rezultate prin actiuni sau modificari naturale ale teritoriului ori prin lucrari de amenajare hidrotehnica si care fac parte din domeniul public al statului, potrivit sursei citate.

Terenurile amintite sunt scutite de impozitul pe teren si taxa pe teren. De asemenea, activitatile economice ce se pot autoriza pe terenurile mentionate sunt cele de productie de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert cu amanuntul, jocuri de noroc, precum si cele de servicii conexe acestora.

Pentru constructiile si activitatile economice realizate pe terenurile mentionate taxele si impozitele locale datorate potrivit dispozitiilor Codului fiscal se reduc cu 50%, potrivit sursei citate.

Initiativa legislativa propune ca pentru jocurile de noroc ca taxele si impozitele prevazute de dispozitiile OUG 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc cu modificarile ulterioare sa fie reduse cu 50%.

Dispozitiile acestui proiect de act normativ nu se aplica terenurilor prevazute de Legea 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii, terenurilor care au regim de arie naturala protejata, celor aflate in parcuri urbane si zone de agrement intravilan, terenurilor inundabile, terenurilor folosite pentru exploatatii agricole sau piscicole.

"Autoritatile publice locale pot adopta masuri stimulative, scutiri si alte facilitati cu caracter temporar sau permanent care sa contribuie la stimularea investitiilor si dezvoltarii activitatilor economice pe terenurile mentionate", se mai arata in proiect.

Citeste si PMP: Serban Nicolae a depus un proiect legislativ care permite crearea unui paradis fiscal pe Insula Belina
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 5884 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu vi se pare ca manaria cu Belina lui Draknea este pur si simplu

un "delict de initiat", asa cum se numeste in lumea larga.

Delictul consta in faptul ca infractorul are cunostinta de schimbarea regimului fiscal, a valorii unui bun, teren sau actiune de companie, prim mijloace personale, si profita de aceasta cunostinta pentru a se imbogati peste noapte prin cumpararea bunului terenului, actiunilor care se vor supraevalua in zilele urmatoare?

Draknea cunostea propunerea lui Serban Nicolae si a activat trecerea in patrimoniul sau a unei insule si un brat de fluviu!

Este ca si cum ar cinoaste dinainte traseul unei autostrazi, si cumpara dinainte, pe cativa dolari, toate terenurile, fara valoare deosebita, peste care va trece autoruta ! Se imbogateste din despagubirile date de catre stat pentru luarea acestor terenuri...

Din pacate pentru el si pentru altii, schema este devenita publica si DNA va avea de lucru cu ei. Sunt escroci prosti, sa nu ne fie teama de cuvinte. Asta este adevarul bilogic si politic.

 

Mie imi plac psd.istii maziliti de penalul dragnea

De ex. acest sofer serban nicolaie ajuns senator. dragnea l-a dat jos din toate functiile. In loc sa se razbune pe dragnea aii face o lege ca sa poata face diliormanul un bordel pe insula furata, Belina.
Pai da, de ce sa mai zboare pana in Brazilia?
Partidul rosu penal+balamuk e toxic Romaniei:-(

 

Opoziție la cazinouri?

Ce-aveți, Bre, cu Texas-u' nostru?

 

La Vegas, poate. In Texas nu deschizi cazinou fara sa ...

... platesti gras autoritatile la fiecare dolar "jucat". Iar jocurile on-line sunt taxate atat federal, cat si statal.

Mana dreapta

Știți ce spune ințelepciunea populară : el este mana dreapta a șefului, aia cu care se șterge la fund.

 

Mana dreapta a fost Servila, dar este inutilizabila de cand...

... sta DNA cu mana pe ea. Acuma foloseste Serbul (care tot servitor este, lat. "servus").


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor