Ziare.com

Seful ANAF nuanteaza informatiile despre politia fiscala

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 13:00

   

Seful ANAF nuanteaza informatiile despre politia fiscala
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) se afla intr-un proces de restructurare si nu intentioneaza sa infiinteze o politie fiscala, asa cum au aparut unele informatii in presa, a precizat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

"Nu intentionam sa cream o alta structura, o politie fiscala. ANAF se afla in proces de restructurare si vor fi comasate Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor, la nivelul structurilor judetene si la nivel national. Va fi o structura unica pe partea de control si in cadrul acesteia va functiona Directia de Monitorizare a persoanelor fizice, pentru cei ale caror venituri sunt neconforme cu cheltuielile", a spus Blejnar.

Guvernul infiinteaza Politia Fiscala, care va bate la usa sa te intrebe de unde ai bani

Directia de Monitorizare a persoanelor fizice va gestiona riscurile care tin de neconformarea persoanelor fizice cu venituri foarte mari si va viza, de asemenea, asigurarea unor servicii de asistenta si a unui dialog bazat pe transparenta in relatia cu acesti contribuabili.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Potrivit presedintelui ANAF, in perioada urmatoare vor fi desfiintate si comasate foarte multe administratii fiscale.

Blejnar atentiona recent ca Romania are 424 de administratii fiscale infiintate in ultimii 20 de ani pe criterii mai mult sau mai putin hilare. Astfel, exista administratii in aceeasi comuna care deservesc comune diferite si administratii cu eficienta zero din punct de vedere al costului colectarii.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2633 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

SUNTEM OBISNUITI.

Da, sa ne urmarim(mai delicat sa ne monitorizam)sa ne param,de ce nu, sa ne razbunam ca asta se intentioneaza,intr-un cuvant o acoperire ptr.autoritati ca ne privesc pe gaura cheii.La noi totul e original.

 

romanii, turnatori din nastere

au cerut sa se revina la ,,,colaborator voluntar", individul care caracterizeaza natia si care nu mai avea statut legal...astia, turnatorii, adica noi intre noi, vor ,,da pe goarna" sau cu subsemnatul catre ,,Directia de Monitorizare a persoanelor fizice,pentru cei ale caror venituri sunt neconforme cu cheltuielile"(de unde se stiu cheltuielile?),.... spionati de vecini, rude, prieteni sau voluntari, noua securitate democratica cauta un ambalaj balcanic ...cum sa afli cheltuielile decit spionind, ascultind , intrind in intimitate etc? daca s-ar urmari activitatile economice , daca ei , comisarii si-ar face datoria , daca politicul nu si-ar baga coada, atunci avem legi si institutii care pot descoperi si actiona legal impotriva evaziunii... nu trebuie cautat buticaru sau pietaru la ,,oua"... mergeti la patronii firmelor mari care ruleaza tone de acte si depun bilant zero...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor