Ziua decisiva pentru Codul Fiscal: Cu ce propuneri se prezinta UNPR

Marti, 18 August 2015, ora 10:23
3054 citiri
Ziua decisiva pentru Codul Fiscal: Cu ce propuneri se prezinta UNPR
Foto: Arhiva Ziare.com

Partidele politice din Parlament se vor intalni joi pentru a purta discutii pe marginea masurilor noului Cod Fiscal, iar unul dintre negociatorii desemnati de UNPR, Haralambie Vochitoiu, dezvaluie care sunt propunerile formatiunii sale politice.

Senatorul a precizat, pentru Stiripesurse.ro, ca printre masurile dorite de UNPR se numara neimpozitarea veniturilor din dividende si scutirea profitului reinvestit in echipamente tehnologice.

"Ce ne intereseaza pe noi foarte mult este ca masurile bune din acest Cod sa ramana si fac cateva precizari: neimpozitarea veniturilor din dividende este un lucru bun la care tinem si care va putea incuraja piata de capital din Romania care este foarte slaba din pacate si daca discutam in continuare tehnic, in tarile dezvoltate o firma apeleaza la un credit bancar doar in ultima instanta, se capitalizeaza prin alte metode. (...)

Facilitatile de scutire a profitului reinvestit in echipamente tehnologice iar este o masura la care noi tinem foarte mult si speram sa ramana. De asemeena, deducerea suplimentara pentru cheltuielile efectuate in domeniul cercetarii si dezvoltarii", a explicat Vochitoiu.

Kelemen Hunor: UDMR propune revenirea la TVA de 19%; celelalte masuri fiscale pot fi amanate

Acesta a adaugat ca o alta masura la care UNPR tine foarte mult "se refera la pensionari si este majorarea sumei neimpozabile (pe venitul din pensii) ".

Codul Fiscal ramane in picioare

Senatorul UNPR a precizat ca este posibil ca partidul sau sa isi schimbe anumite puncte de vedere in cazul in care "apar lucruri in masura sa puna in pericol echilibrele financiare", desi este exclus ca noul Cod Fiscal sa pice.

"Ideea este ca noi mergem cu dorinta de a discuta, iar dorinta de a discuta nu inseamna ca neparat renuntam la ceea ce-am votat, dar daca apar lucruri in masura sa puna in pericol echilibrele financiare ale tarii, atunci ele trebuie discutate si trebuie luate masuri din timp, preventia o intelegem de-asta am si spun ca mergem la negocieri. (...)

Codul Fiscal nu poate sa cada, el va trece, cu siguranta trebuie sa treaca, pentru ca actualul Cod dateaza din 2003 si este atat de zdrentuit si de carpit incat toti cei care-l aplica nu mai inteleg ce se intampla acolo. Deci Codul Fiscal trebuie sa treaca, mai ales ca presedintele Iohannis a semnat Codul de procedura fiscala", a specificat acesta.

Haralambie Vochitoiu a mentionat ca UNPR poate fi convins ca sunt necesare unele modificari doar daca exista "date tehnice care sa ne confirme ca echilibrele bugetare sunt puse in pericol si tintele de inflatie si toate celelealte tinte negociate cu UE si pe care ni le-am asumat deja".

Reprezentantii partidelor se vor intalni joia viitoare, la Palatul Parlamentului, pentru discutii tehnice cu privire la reexaminarea Codului fiscal, a anuntat prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, dupa ce data a fost convenita de comun acord cu UNPR.

PNL a batut palma cu UNPR: Ziua decisiva pentru Codul Fiscal

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#UNPR Cod Fiscal, #propuneri UNPR Cod Fiscal, #dezbatere partide Cod Fiscal , #fiscal