Articol citit de 21649 ori
aveti mare dreptate doamna Brandl
insa exista o problema la care nu va referiti in articolul dvs si ea este foarte reala.
firmele strainie fug cu banii din tara.
asta este adevarul - il arata cifrele.
este o situatie ce trebuie reglementata.
Eu sunt de acord cu abordarea PSD - care nu cred ca se va implementa efectiv ci doar va isca discutii si solutii pentru a rezolva problema cu firmele straine care nu platesc taxe.
Este o problema reala si trebuie sa ii gasim o solutie.
Era foarte util daca va gandeati si cum sa rezolvam aceasta problema.
Firmele straine pleaca
Nu stau ca au romanii ochi frumosi. Gasesc in alta parte . Apoi platiti somaj de va vine acru.
Impozitul mic este o atractie pt oricine .
DA,
Și pană la urmă este vorba de lupta intre internaționaliști-globaliști și "naționaliști", care o fac cu "stanga" sau cu "dreapta", chiar dacă unora li "s-au tăiat mainile"...
sa devenim patrioti, iubitori de Romania
De maine sa cumparam mai ales produse alimentare, mobila, auto, fabricate in ROMANIA, servicii prestate de firmele mici, mijlocii, mari, sa mergem in concedii in tara. Produsele straine au reclama multa (uneori agresiva) dar NU sunt facute din materiale de calitate pentru Romania. Doar asa EUROPA ne va respecta precum o face cu alte tari care se respecta si tara va avea mai multi bani la buget. PATRIOTISMUL este un sentiment care a disparut din ROMANI si tara NU se va dezvolta. n
Felicitări sincere autoarei articolului - DOAMNA BRANDL!
Azi, la peste 28 de ani de democrație, piață liberă, libertate economică, stat de drept și pluripartidism politic, cu o așa clasă politică și cu așa membri, dar și cu așa media, in fapt actorii principali in formarea opiniei publice, suferim, suferim cu toți și unii mai mult ca alții, tocmai că aceste valori sunt la cheremul și proasta inșelegere a acestor actori.
Speranța și bucuria, mai vin, rareori de la unii specialiști, ce au făcut eforturi să ințeleagă și să nu devină și ei mercenarii autointitulatei CLASE POLITICE, dar și a puținilor editori de media, precum cel al lui Ziare. com, unde și unii dintre noi găsesc găzduie pentru a putea comunica cu cei in stare de ganduri și fapte bune.
Intreprinzătorii romani, visători, vizionari și capabili, au salutat poate cel mai viu trecerea la noul regim, in care au văzut repede oportunități de afaceri, ce odată puse pe rol și aduse la indeplinirea ar fi adus pentru toți o viață prosperă și luminoasă și ar fi făcut din romani adevărații tigri ai Europei. Acesta era potențialul, imediat după 1989. Noii conducători, astea ne-au promis.
Dar ce să vezi, altele le-au fost planurile și pe măsură faptele. Le știm, azi și suntem cu toții victimile lor.
Puțini dintre noi, după așa "măcel", asupra romanului de rand, mai speră și mai cred azi intr-o renaștere, in oricare plan, mai ales dacă ne lăsăm condușuși de astfel de oameni, care după ce au fost și incă sunt, au făcut și au spus tot, tot ce este mai rău, care ne-au adus aici și nu mai putem continua așa, dacă vrem să trăim demn, prosperi și fericiți in țara noastră.
Cel mai mult au avut de suferit și au in continuare, INTREPRINZĂTORII ROMÂNI - ADEVĂRAȚII ARHITECȚI ȘI CONSTRUCTORI AI ECONOMIEI ROMÂNEȘTI, care nu au fost deloc bine primiți de clasa politică postdecembristă, de parcă banii și bunurile din care se infruntă la buget nu ar fi produși de aceștia. Asta pentru a muta recunoștința beneficiarilor populismelor de tot felul către politicieni, ca o soluție de a rămane mereu la putere, avand grijă ca mereu să le arate acestora că numai ei sunt aceia cărora le pasă și au grijă de ei. Așa s-a ajuns, ca foarte mulți să nu muncească, mulțumindu-se cu "astfel de griji" pe seama altora, iar intreprinzătorii romani să piardă orice speranță și asta nu din cauză că și-au pierdut optimismul, increderea, curajul, viziunea și competența ci din cauză că atat timp cat politicienii au astfel atitudini față de ei și i-au transformat in "perceptori" față de clienții lor, dar mai ales i-au lăsat fără resurse umane, ca număr și calificare, sunt in in situația de a nu mai avea cu cine să ducă la bun sfarșit proiectele, a căror rezultate sunt in fapt in beneficiul tuturor, politicienilor, in cea mai mare măsură.
mai usor cu lobby pt firmele mari
Stimata Doamna,
vi se pare normal ca acum singurul scop al firmelor din Romania este sa obtina un profit cat mai mic, daca se poate profit zero? Si se ajunge astfel la contractele de consultanta sau management cu "firmele mama".
Asta e perfect normal. Este in spiritul UE.
Cu impozit pe cifra de afaceri scopul firmelor va fi sa obtina profit cat mai mare. Oare nu acesta ar trebui sa fie scopul oricarei firme inca de la inceput?? Cum sa functionezi ani si zeci de ani cu profit zero?
Mai stiti ca in tara noastra frumoasa, persoanele fizice platesc impozit de doua ori mai mare decat toate firmele la un loc???? nu vi se pare si asta aberant?
Suntem o piata mare de desfacere. Nu vor pleca decat unii, iar imediat altii le vor lua locul.
hhahah M-ai dat pe spate .
E in spiitul EU > Ce vrea s a fie asta , nea Parafina ? Cum adicalea in spiritul EU ? Mai sint si alte ....spirite ?
Firmele sraine au venit pt impozite mici si pleaca . Partea proasta ca nici altii nu mai vin.
Romanii mereu au fost pe dos si socialismul nu a murit.
Pastreaza-l in continuare !
chestia cu spiritul Eu m-a uns la inima ! Ma duc sa-i spun si soacrei chestia cu spiritul Iuropi.
Am sa-i zic " iuropini din toate tarile, uniti-va ! "
BINE
Cineva care gandeste cu capul si nu cu picioarele! E o incurajare pentru firme sa gaseasca solutii pentru a creste profitul. Si bine pentru angajati care lucreaza la negru neacoperiti pentru ca unele firme sa castige gras si sa nu plateasca impozite.
Citez din articol:
"Aceste investitii au creat direct sute de mii de locuri de munca, sustenabile, bine platite si care astazi fac diferenta dintre economia Romaniei si economia Ucrainei, de exemplu."
Cunosc personal trei multinaționale care fie au redus operațiunile din Romania concediind sute de oameni și au deschis fabrici in Ucraina, fie care doar au deschis operațiuni in Ucraina, fără ca incă să le reducă pe cele de la noi. Efectul este că le vor crește pe cele din Ucraina in dauna celor aflate la noi.
Oricum, toate acestea s-au intamplat cu mult inainte de zvonul impozitării cifrei de afaceri. Ucraina era deci mai atrăgătoare orișicum.
Am dat ieri ca exemplu cazul unei multinaționale care prin iginerii financiare și-a ascuns profiturile, rezultand o pagubă de zeci de milioane de $ la bugetul statului.
Cred că se poate găsi o soluție de mijloc, astfel incat companiile să nu fie pe nedrept prejudiciate, dar nici profiturile reale, să fie ascunse.
nu inventam roata, doar vedem cu o folosim mai bine
exista specialisti (oameni cu scoala si experienta economica) care, daca ar fi ascultati de politicieni (oameni cu alta scoala si experienta), ar putea da solutii adaptate momentului pentru tara noastra. Problemele mele sunt de ce nu am ales politicieni competenti care sa asculte sfaturile specialistilor si ce sa fac sa-i aleg in viitor.
Aplicarea Impozitului pe CA, arată clar că suntem intr-o infundătură
economică, ce dacă n-o vom eradica ne va duce pe toți la faliment.
In fapt, se știe foarte bine, dar nu se recunoaște de oficialități (a căror mod de a percepe și face mediul economic este adevărata cauză a acestei stări-limită), că in cea mai mare parte, firmele, oricare ar fi ele, dar mai ales cele mici, nu mai au cum să realizeze profit și ca atare nu mai au cum plăti impozit pe profit.
Această situație iși are drept cauze, următoarele:
-taxe și impozite foarte mari, in raport cu veniturile și caștigurile.
-adaosuri comerciale și marje de profit foarte mici pe o piață total distorsionată și aproape neconcurențială, in care aproape că micul comerț nu este dorit și este total ingrădit, PSD-ul, prin primarii săi, de la un capăt la altul al țării, de 6 luni de cand sunt la putere, sau pus cu toporul pe tot ce inseamnă mic comerciant roman, punand in aplicare hotărarea ca nici un comerciant să aibă locație pe DOMENIUL PUBLIC, FĂRĂ A OFERI O SOLUȚIE DE RELOCARE. in fapt, cand folosești pană și TOPORUL pentru a distruge un activ economic al unui comerciant, domn Băsescu rezumandu-se la EXCAVATOR, ce mai poate fi discutat și cu cine, nu mai poate fi nici cea mai mică speranță. Și cum fără de muncă și unde a munci, nu se poate, decat dacă pleci afară, și cum nu putem pleca toți, NU NE-A RĂMAS, DECÂT ORI EI ORI NOI! Iar fără un astfel de guvern trăi chiar mai bine, ca să nu mai spun că chiar n-ar trebui să fie.
Pană in 1989, romanul și-a putut construi, este adevărat, la modul colectiv, din banii lui și pe munca lui, fabrici și uzine, in toate domeniile. După 1989, ne-au deposedat de aceste active, repet, ale noastre și le-au trecut in propietatea statului, după care le-au vandut cui au vrut ca recompensă pentru cecul in alb de a stăpani așa Romania, după cum ne-au arătatat-o...Așa se face, că rămași fără active și locuri de muncă, dar și sărăciți de-a binelea și deliberat, peste 4 000 000 de romani au trebuit să plece afară din țară căutand libertatea economică, cand puteau foarte bine s-o aibă la ei acasă dacă eram conduși de oameni potriviți, pe care-i avem, dar nu pot fi "văzuți și știuți", tocmai că și aici membrii autodenumitei CLASE POLITICE, fie că sunt de la PSD, PNL, ALDE sau PMP, nu-i lasă "să răsară". Asta in cel mai fericit caz. Acum, după ce a in locațiile vechilor fabrici ne-au "pricopsit" cu moluri de tot felul și unde tu nu ai loc de a face comerț, ni se spune că totul este DOMENIU PUBLIC și că aici se pun numai bolduri, panseluțe și piste de biciclete...și in care atitudinea față de intreprinzători este atat de agresivă, fără a mai avea vreo speranță.
-chirii foarte mari, ajungandu-se să se plătească sume imense in locuri in care abia scoți cheltuielile, chiar 25 de euro pe mp, pe ciment...
Etic si eficient sunt 2 concepte distincte
Daca este etic sa impozitezi salariul unui om fara sa stii daca ii ramane ceva peste cheltuieli , daca este etic sa impozitezi in acelasi fel imm-urile, atunci este etic sa impozitezi identic si s.r.l-urile.
Pana aici ,clar? Si daca tot va place sa vorbiti despre capitalism , impozitarea pe cifra de afaceri e "de dreapta" pentru ca limiteaza reglementarile arbitrare si excesive, reduce in acest fel birocratia si coruptia(stat minimal).
Pe deasupra , mai stimuleaza si afacerile cu profit mare (si investitii mari) ,asta daca vreti sa avem vreodata o economie de tara dezvoltata si sa nu exportam doar materii prime si produse in regim de lohn (sprijinirea acumularii de capital).
Ca sa nu mai spunem de eliminarea impozitului pe dividende care e tot de dreapta.
Taxa de solidaritate e o aberatie de stanga.
Putem discuta cat e de eficient , dar argumentul etic si argumentul capitalismului - sunt false.
Privitor la ICA și altele, dar mai ales cum este și ar trebui
mediul economic, că cel politic este demult prezervat...
Din trăire proprie, cu 1%, mi-am intrebat contabilul, după 3 luni de exerciți financiar, in noile condiții.
Rezultatul:
mi-am plătit la zi:
-toate obligațiile către stat
-salariile și contribuțiile aferente
-contabilul
Eu, deși muncesc cot la cot, sunt pe pierdere destul de mult ca să mă gandesc bine dacă mai este bine să continui a pierde. Este vorba totuși de o activitate ce funcționează din 90.
Il intreb pe contabil, că așa este bine, să te consulți cu cei cărora le plătești serviciile, care sunt cauzele:
-adaosuri comerciale mici
-chirii foarte mari
K este cam 20%, iar procentul din cheltuieli al chiriilor este cam 85%, potențialii clienții fiind intr-un continuu proces de sărăcire și din ce in ce mai puțini, plecand, incă, pe capete afară, semne de a putea redresa situația sunt la cote atat de joase, incat am gandit că am dejea de a face cu o criză in toată regula și m-am gandit să investesc in pregătirea unor tineri in meseria mea. Am dat sfoară-n țară și nu am găsit nici un doritor. Mai toți, dintre cei care au terminat sau termină școală știu dejea drumul spre agențiile de șomaj, ce ii așteaptă cu brațele deschise, precum primarii pe beneficiarii de ajutoare de tot felul la alegeri și cand se dau ajutoarele...
Așa că, spor la muncă, pentru cei care ne-au sărăcit și ne vor duce de rapă, unii pentru că vor să ne conducă, ei și nu cine trebuie, știind bine, cat de bine se trăiește din politică, dar și pentru cei care de frică, nu dă vrabia pe ciora din gard (și asta cat nu va fi voie la alternative...), vor vota pe aceiași și kilogramul de roșii pe vremea asta, față de anul trecut, tot pe vremea asta, tot cu pesediștii la putere și fără opoziție și alternative, este dublu, precum sărăcia și lipsa poftei de muncă.
-
Daca se impoziteaza cifra de afaceri pleaca toti investitorii
straini intr-un an sau doi si se inchid fabrici, firme, afaceri si atunci de unde va mai avea Dragnea bani sa plateasca asitenta sociala pentru milioanele de someri rezultati dintr-o astfel de politica?
Cei ramasi fara loc de munca mai au inca posibilitatea sa fuga in Occident dar va fi din ce in ce mai greu de gasit si acolo un loc de munca.
Deci PSD vrea sa mai goneasca din tara inca vreo cateva milioane de tineri activi, asta pare sa fie ideea!