Isarescu revine cu explicatii despre impozitul pe cifra de afaceri: Merge la un restaurant, un birt, o firma mica

Marti, 04 Iulie 2017, ora 12:17
11813 citiri
Isarescu revine cu explicatii despre impozitul pe cifra de afaceri: Merge la un restaurant, un birt, o firma mica
Foto: Arhiva Hepta.ro

Impozitul pe cifra de afaceri poate fi aplicat la o firma care nu creeaza valoare adaugata, nu are lanturi multe de productie, a declarat, marti, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, acesta dand ca exemplu restaurantul, birtul sau firma mica.

"Un alt caz despre importanta dezbaterii, o dezbatere serioasa, nu o descurajare prin acuzatii de la inceput: impozitul pe cifra de afaceri este o catastrofa, o dezbatere serioasa, sa spuna cum se poate impaca impozitul pe cifra de afaceri cu TVA-ul.

Ca si TVA-ul este tot un impozit pe cifra de afaceri, numai ca pe valoare adaugata. Pai, de fapt, dam verdicte si nu dezbatem? Ieri am fost navalit la o conferinta de presa pe probleme monetare despre probleme fiscale. Zic: Dar de ce nu discutati cu specialistii din Finante? Aceasta este puterea dialogului si a acestor dezbateri pe care am venit aici sa le aud.

Impozitul pe cifra de afaceri merge la o firma care nu creeaza valoare adaugata, nu are lanturi multe de productie. Nu? E la primul rand, acolo jos. Cumpara ceva si vinde altceva. Un restaurant, un birt, o firma mica. Nu incepi sa iei mai multe produse si... Ce facem, ii impozitezi pe toti? Aceasta a fost marea revolutie a TVA-ului si diferentierea intre impozitul pe vanzari, cum se numeste in Statele Unite, si TVA-ul din Romania", a explicat Isarescu, la o conferinta de specialitate.

Isarescu, despre impozitul pe cifra de afaceri: Nu cred ca a plecat de la noi. Puteti sa ii intrebati pe cei de la Guvern

Guvernatorul BNR a sustinut luni ca ideea impozitului pe cifra de afaceri nu ar fi plecat de la reprezentanti ai BNR, iar presa ar trebui sa caute raspunsul la Guvern.

De asemenea, acesta a afirmat ca toata amplitudinea care s-a dat acestei "speculatii" i se pare "una politica".

Guvernatorul BNR a adaugat ca nu i se pare un lucru rau daca experti din cadrul bancii sunt consultati de un guvern sau altul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#impozit cifra afaceri, #cifra afaceri valoare adaugata , #impozit cifra de afaceri