Tariceanu nu sustine impozitul pe cifra de afaceri daca va duce la usurarea unora si omorarea altora

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 17:33
4327 citiri
Tariceanu nu sustine impozitul pe cifra de afaceri daca va duce la usurarea unora si omorarea altora

Presedintele ALDE si al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si-a exprimat indoielile cu privire la impozitul pe cifra de afaceri, ce ar urma sa fie impus companiilor.

"O astfel de solutie, daca va duce la usurarea unora si la omorarea altora, nu poate sa fie avuta in vedere. De aceea, incercam sa analizam si in final va trebui sa luam o decizie.

Dar aceasta nu se va lua ex abrupto. Va trebui sa consultam si mediul de afaceri", a spus Tariceanu, miercuri, la Antena 3.

Acesta a mentionat ca "nu exista nicio alta agenda" si ca vrea sa fie "un comportament fair si din partea statului, si din partea celor care fac afaceri", facand referire la companiile straine.

"Oferim o mana de lucru bine calificata si ieftina, dar trebuie sa ajungem la un parteneriat de tip win-win, adica sa castige ambele parti - nu castiga unii si altii sunt fraierii de serviciu.

Este vorba despre o intentie si urmeaza sa ne hotaram in ce directie mergem", a adaugat Tariceanu.

De asemenea, acesta a evitat sa spuna daca ALDE a fost consultat inainte de elaborarea noului program de guvernare, insa a negat categoric tensiunile cu PSD si cu Liviu Dragnea.

Dragnea si Tudose neaga s-au certat

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si premierul Mihai Tudose au negat, miercuri, zvonurile ca s-ar fi certat pentru ca seful Executivului nu ar fi raspuns la "comenzi" din partid si ar refuza sa puna in aplicare unele masuri din programul de guvernare.

"Am citit si eu stirea ca luni m-am certat cu domnul presedinte Dragnea. Am aflat din nou lucruri noi despre mine. Luni nu am reusit sa vorbim. Dar, daca trebuie cumva, o sa ne certam ca sa va validam stirea. N-am apucat sa ne certam inca, nici luni si nici ieri si nici azi", a spus Tudose.

Anterior, si Dragnea a negat aceste zvonuri.

"Eu am avut o discutie foarte aplicata cu domnul Mihai Tudose si ieri si aseara in timpul unei receptii importante la ambasada (Statelor Unite - n.red.), si dupa acea importanta receptie ne-am permis sa mai stam 2 ore de vorba, am vorbit si astazi, premierul nu a spus decat ceea ce a spus in ziua de investitura, ceea ce am spus si eu. Si eu am spus acelasi lucru", a spus liderul PSD.

In plus, Dragnea a mentionat ca, din punctul sau de vedere, relatia cu premierul este una buna.

Acesta a recunoscut, totusi, ca nu a fost o comunicare buna in ultima perioada nici cu ALDE: "Au fost totusi niste zile agitate, si o zi foarte agitata ziua de joi, si comunicarea n-a fost foarte foarte buna, nici comunicarea noastra publica, dar lucrurile s-au lamurit".

Surse citate de Antena 3 sustin ca intre intre Dragnea si Tudose este o ruptura, din cauza ca premierul nu ar vrea sa raspunda la comenzi de la partid si nici sa puna in aplicare intocmai programul de guvernare prezentat in presa.

In ce priveste impozitul pe cifra de afaceri, presedintele PSD a promis analize si simulari inainte de aplicarea acestuia.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...