Ziare.com

Casele mostenite ar putea fi impozitate ca un al doilea imobil

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 16:29

   

Casele mostenite ar putea fi impozitate ca un al doilea imobil
Casele mostenite, care in prezent nu sunt tratate fiscal ca o a doua locuinta, ar putea fi reconsiderate si incluse in taxarea pentru proprietati multiple, intr-un termen de 6 luni - 1 an de la succesiune, afirma secretarul de stat in MFP Liviu Voinea, argumentand ca urmasii au optiunea vanzarii.

Oficialul Ministerului Finantelor a aratat ca se urmareste o reforma a impozitarii proprietatii, care are in vedere extinderea bazei de taxare prin eliminarea exceptiilor si un accent mai puternic pe principiul solidaritatii, ceea ce inseamna ca proprietatile multiple vor fi impozitate si mai mult decat pana in prezent.

El a dat ca exemplu de exceptare de la impozitare piscinele din proprietatile individuale.

"La fel, mostenirile sunt scoase din calculul impozitului pe proprietati multiple. La a doua casa trebuie sa platesti impozit cu 65% mai mare decat la prima, dar daca imobilul se mosteneste, nu se aplica aceasta regula. Inteleg ca daca ai mostenit-o nu e un act de vointa, nu inseamna ca ai avut banii sa o cumperi, dar iti dau un timp, 6 luni - 1 an, in care trebuie sa faci o alegere. Daca o pastrezi trebuie sa platesti impozit ca pentru a doua casa, daca nu sa o vinzi", a explicat Voinea.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Potrivit Codului Fiscal, persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri datoreaza un impozit pe cladiri, majorat cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

In cazul detinerii a doua sau mai multe cladiri in afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determina in functie de ordinea in care proprietatile au fost dobandite, asa cum rezulta din documentele ce atesta calitatea de proprietar.

In cazul populatiei, impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea unei cote de 0,1% la valoarea impozabila a cladirii, care se stabileste in functie de tipul cladirii, rangul localitatii si zona in care se situeaza imobilul.

Citeste mai multe despre impozit casa mostenita impozit cladire
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 5285 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

PNL ce parere are

despre masurile de supraimpozitare pregatite de aliatii lor din FSN?

 

PNL n-are pareri, are doar un singur dor

sa-l vada pe Cacarau dictator

Nici macar dictator

nu cred ca ar fi in stare sa devina.

si daca vinzi....

se percepe si tva....

 

Nu, ca nu este....

....afacere ca la Becali tov.barabula!

mai ales piscinele din mediu rural sa fie impozitate!!

Fanariotii impozitau numarul de cosuri de pe casa; s-ar putea aplica in mediul rural, chiar daca nu iese fum pe cosuri...

 

Sa lase taranii in pace,

mai bine sa taxeze beizadelele cand ies dimineata din cluburile de fitze.

Deocamdata cele de la oras....

...dar daca tu stai la tara iti va lua si tie impozit!

ce mai conteaza ca e neconstitutional

si mai ales ilegal. Justificarea prin himera "solidaritatii" e o abureala, pe mine nu vine nimeni sa ma ajute cand am nevoie, nu e nimeni solidar cu mine. Dar ei stiu sa se foloseasca de cuvinte precum solidaritate, rasist, antisemit etc pt a te face sa te supui vointei lor. Daca in viitor niste oameni nervosi vor readuce la viata haiducia sa nu va mirati, sa le multmiti bravilor lideri (infractori)

 

Nu este vorba de solidaritate....

....ci de bun simt! Cine vrea sa fie mai tare in parcare trebuie sa plateasca! Asa este cam peste tot in Europa!

da, de asta

merge totul asa bine

Ia bunu simt asta de care spui si... stii tu

Cum adica? Atati fosti proprietari , ale caror cladiri au fost folosite de statul roman timp de 50 de ani , retrocedate cu chiu cu vai si fara nici o despagubire, unele ruine fiind , acum sa fie solidari si sa plateasca 300 %? Sau sa vanda pe nimic sa va mai luati voi niste chiftele?

Si cele dobandite de haiducii contemporani.

Ar trebui sa fie impozitare in primul rand vilele dobandite după metoda haiducului Pantelimon .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor