Ziare.com

Noul impozit pe cladiri - vezi cat va costa si cui i se aplica (Video)

Joi, 01 Iulie 2010, ora 08:06

   

Noul impozit pe cladiri - vezi cat va costa si cui i se aplica (Video)
Guvernul a adoptat noua impozitare a caselor, care se aplica proprietarilor care au mai mult de o locuinta.

Sunt scutiti insa de la plata acestui nou impozit cei care au imobile mostenite. Aceasta este, insa, singura exceptie. Daca imobilele au fost dobandite sub orice alta forma, impozitul care se aplica este mai mare cu 65% pentru prima casa in afara celei de domiciliu, cu 150% pentru a doua si cu 300% pentru a treia.

Masura a fost decisa printr-o OUG si se aplica in intervalul 1 iulie 2010 - 31 decembrie 2010, a anuntat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

Impozitul perceput persoanelor care detin mai multe locuinte, majorat

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Impozitul suplimentar se calculeaza in ordinea dobandirii proprietatilor.

"In cazul detinerii a doua sau mai multe cladiri in afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determina in functie de ordinea in care proprietatile au fost dobandite, asa cum rezulta din documentele ce atesta calitatea de proprietar", se arata in textul actului normativ citat de NewsIn.

Cei care sunt nevoiti sa achite impozitul mai trebuie sa depuna si o declaratie speciala la autoritatile administratiei locale unde au domiciliul, dar si acolo unde sunt situate celelalte imobile. Modelul declaratiei speciale va fi aprobat ulterior de Guvern.


Sursa: rNews

Articol citit de 11163 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Deci si Vlădescu-sase-case !

Antreprenorul de succes al inundatiilor si viiturilor bani să iasă ca si-n consiliile de administratie ale statului,omul ăsta s-a kăkat in scăldătoare ,e client permananet al statului un "tehnocrat"de succes din alianta BA DA :BANU !

 

cladire?

Daca legea spune cladire, atunci apartamente la bloc poti avea oricite fara sa platesti taxe in plus, nu-i asa?

 

Sunt scutiti insa de la plata acestui nou impozit cei care au imobile inchiriate.

Nu mai apare prevederea asta...
Sa plateasca prostii pe care nu i-a dus capul sa cumpere apartament de 800.000 de euro in blocul lui Popoviciu pe numele fetei...

 

PROSTII....?

SA NU CREDEM CA SUNT PROSTI. PROSTII SUNTEM NOI. NOI PLATIM. SI APARTAMENTUL GAGICII SI TAXELE SUPLIMENTARE. DE CAND E LUMEA, CONDUCATORII ADUC CRIZE SI PLEBEA LE SUPORTA. SI CONDUCATORII MAI AU O CALITATE... N E C I N S T E A .


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor