Ghid ilustrat pentru plata impozitelor pe cladiri

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 19:42
3832 citiri
Ghid ilustrat pentru plata impozitelor pe cladiri
Foto: Ziare.com

Ministerul Finantelor pune la dispozitia contribuabililor care au de platit impozit pe cladiri un ghid ilustrat cu procedurile pe care le au de indeplinit.

Materialul poate fi accesat pe site-ul ministerului.

Potrivit unui comunicat al institutiei, contribuabilii gasesc aici explicatii pentru toate situatiile intalnite in practica. De asemenea, exista exemple pentru fiecare caz in parte si o simulare de calcul al impozitului local.

Din 2016, persoanele fizice care au in proprietate cladiri trebuie sa plateasca impozit pentru ele in functie de destinatie. Potrivit Codului fiscal, cladirile pot fi: rezidentiale, nerezidentiale (folosite pentru activitati administrative, de agrement, comerciale, de cult, de cultura, de educatie, financiar-bancare, industriale, de sanatate, sociale, sportive, turistice, precum si alte activitati similare) si cu destinatie mixta (cladirea folosita partial in scop nerezidential si partial pentru locuit).

Persoanele fizice care la 31 decembrie 2015 au in proprietate cladiri nerezidentiale sau cladiri cu destinatie mixta au obligatia sa depuna declaratii pana la 31 mai 2016.

Initial ele trebuiau sa depuna aceste declaratii pana la 31 martie, termenul fiind prelungit cu doua luni prin ordonanta de urgenta, dupa ce s-au format cozi la directiile de taxe locale.

Prin aceeasi ordonanata, din 23 martie, si termenul pana la care este acordata persoanelor fizice o reducere de 10% pentru plata integrala a impozitului pe locuinta a fost extins, cu trei luni, pana la 30 iunie.

L.M.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#ghid impozit cladiri, #Ministerul Finantelor ghid, #Ministerul Finantelor impozit cladiri , #impozit cladiri