Ziare.com

Guvernul a lasat impozitele locale la mana primarilor - majorari de pana la 50% in fiecare an

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 11:06

   

Guvernul a lasat impozitele locale la mana primarilor - majorari de pana la 50% in fiecare an
Impozitele si taxele locale vor fi indexate in continuare o data la trei ani in functie de inflatie, dar nu de catre Guvern, ca in prezent, ci direct de primarii, si vor putea fi majorate in fiecare an cu pana la 50% fata de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale.

Impozitele si taxele vor fi majorate cu pana la 50% in functie de "conditiile specifice zonei", conform proiectului privind noul Cod Fiscal elaborat de Guvern.

Legislatia actuala stabileste ca impozitele si taxele locale sunt indexate o data la trei ani prin hotarare de guvern, in functie de rata inflatiei calculata de la ultima indexare, iar administratia locala poate majora suma de plata printr-o cota aditionala, dar nu mai mult de 20% fata de nivelul stabilit de Guvern.

Proiectul noului Cod Fiscal prevede insa ca indexarea in functie de inflatie o data la trei ani va fi efectuata in viitor de catre consiliile locale, nu de Guvern, si ca impozitele si taxele locale vor putea fi majorate, anual, cu "maximum 50%" fata de nivelul stabilit, in functie de conditiile specifice zonei.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

La sfarsitul anului trecut, Guvernul s-a angajat in fata Fondului Monetar International, prin scrisoarea de intentie, ca nivelul taxelor pe proprietate impuse persoanelor fizice vor putea fi majorate "la latitudinea" autoritatilor locale, pentru a reduce astfel riscul acumularii de arierate si inregistrarii unui deficit la nivel teritorial.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2198 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca Dr PunteTaxa nu v-a calmat, atunci asteptati sa vedeti ce va

vor taxa baronii locali.
A fost rau?
Se poate si mai bine.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor