Impozit majorat cu 500% pentru aradenii care au lasat cladiri in paragina

Joi, 13 Decembrie 2018, ora 20:56
5259 citiri
Impozit majorat cu 500% pentru aradenii care au lasat cladiri in paragina
Foto: Arhiva Facebook/Primaria Arad

Proprietarii a peste 200 de cladiri degradate, aflate in zona protejata a orasului Arad, vor plati un impozit cu 500% mai mare, incepand de anul viitor, dupa ce, joi, a fost aprobata "taxa pe paragina".

Potrivit unui comunicat transmis de Primaria Arad, joi, in timpul sedintei Consiliului Local, toate proiectele de hotarare care vizau aplicarea "taxei pe paragina" in cazul imobilelor degradate din zona protejata a orasului au fost aprobate. Astfel, impozitul la peste 200 de cladiri din Arad va creste cu pana la 500%, de la 1 ianuarie 2019.

"Noi urmarim ceea ce ne dorim de mult: sa avem o parghie prin care sa-i determinam pe cei care nu doresc sa-si refaca fatadele sa faca acest lucru pentru ca sunt proprietatile lor. Constatam ca sunt unii care refuza sa-si reabiliteze proprietatile si trebuie sa-i mobilizezi putin. Legea ne permite ca inainte cu un an sa-i verificam si in functie de gradul de degradare sa propunem o majorare a impozitului care poate merge pana la 500%.

Din momentul in care Comisia de inventariere special constituita a inceput sa trimita somatii, am simtit o schimbare: numarul de solicitari de autorizatii de construire a crescut, oamenii au inceput sa se mobilizeze si sunt convins ca peste 90% dintre proprietari vor demara lucrari de reabilitare a fatadelor", a declarat viceprimarul orasului Arad, Calin Bibart.

In total, potrivit reprezentantilor Primariei Arad, 206 cladiri din zona protejata a orasului sunt in diverse faze de degradare si vor intra la supraimpozitare. In cazul a 70 dintre ele impozitul va fi majorat cu 100%, pentru 59 de cladiri se va plati un impozit majorat cu 200%, pentru 33 de cladiri cu 300%, pentru 27 de cladiri cu 400% si pentru 17 cladiri aflate in stadiu avansat de degradare, impozitul va creste cu 500%.

"Un exemplu in acest sens este Teatrul Vechi, o cladire-simbol din oras, in cazul careia impozitul va fi majorat de la 3.209 lei, la 19.254 lei", a informat Primaria Arad.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Arad impozit majorat cladiri paragina , #impozit cladiri