Ziare.com

Primarii vor majora taxele si impozitele, cat pot suporta romanii

Duminica, 17 Aprilie 2011, ora 18:08

   

Primarii vor majora taxele si impozitele, cat pot suporta romanii
Primarii vor putea sa majoreze taxele si impozitele in functie de necesitatile locale, dar si de gradul de suportabilitate al populatiei, potrivit proiectului Strategiei fiscal - bugetare a Guvernului, pentru perioada 2012 - 2014.

Astfel, se va putea introduce un sistem in care suma impozabila a cladirilor si terenurilor din intravilan va fi raportata la valoarea mai mare de piata a acestora, se precizeaza in documentul obtinut de Mediafax.

Guvernul argumenteaza aceasta propunere prin faptul ca va creste autonomia colectivitatilor locale, prin transferul de noi responsabilitati decizionale, dar si de resurse financiare si patrimoniale.

Valoarea impozabila a cladirilor si terenurilor va fi raportata la valoarea de piata a acestora doar acolo unde aceasta este vadit mai mare decat cea determinata prin formula de calcul.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1784 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romanii suporta ca au pielea tabacita, dar o proprietate taxata nu se mai poate chema proprietate.

Pana si comunistii aveau mai mult respect pt proprietatea privata, pe locuinte si pe terenuri nu se plateau taxe, domnilor neocapitalistioriginali.

 

Romanii pot suporta atat cat au o stampila si un buletin de vot ... !

.

 

uite nu!

Eu nu mai suport.

Cum ii faultam pe nesimtiti?

In majoritatea oraselor tarii,centrul este ocupat de tigani.Valabil la Buc,Cta,Timisoara,Turnu Severin,Mangalia,Galati,Braila,-din ce-am vazut eu.Explicatiile sint variate:case ocupate abuziv,case date pomana de comunisti.Astia nu platesc nimic,si infesteaza zona.Pe de alta parte,cei care stau la blocuri platesc taxe fabuloase,iar cei de la case de sute-mii metri patrati,platesc o fractiune din ce platesc cei de la blocuri.Cu banii colectati se cresc ciini vagabonzi,se fac petreceri cu artificii,se ilumineaza cu nocturna de mare capacitate terenul privat de tenis al fostului primatr Iorgus-cazul Mangalia,etc,etc.Cine-i ia la intrebari pe acesti j.egosi de banii cheltuiti?De ce nu se executa t.iganii care nu dau un leu,stau moca,consuma apa moca,fura curent?L-am avut pe
Nastase A. tigan,Iliescu tigan,dar astia de acum?Cine-i taxeaza pe magarusi?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor