Ziare.com

Taxa de solidaritate pentru mai multe cladiri, majorata din 1 iulie

de Irina Olteanu
Luni, 28 Iunie 2010, ora 21:06

   

Taxa de solidaritate pentru mai multe cladiri, majorata din 1 iulie
Impozitul de solidaritate perceput persoanelor care detin in proprietate doua sau mai multe cladiri cu destinatia de locuinta va fi majorat in sedinta de guvern de miercuri, 30 iunie, si va intra in vigoare cu 1 iulie.

Asta dupa ce prevederea a fost eliminata, luni, din ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Fiscal, a anuntat, luni, Executivul.

"Majorarea impozitelor pentru cei care au in proprietate doua sau mai multe cladiri figureaza pe agenda sedintei de Guvern de miercuri, 30 iunie 2010, iar masura va intra in vigoare de la 1 iulie 2010", se arata intr-un comunicat al guvernului, remis Ziare.com.

Guvernul elimina taxa de solidaritate pe a doua locuinta

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Luni, guvernul a eliminat din OUG de modificare a Codului Fiscal prevederile privind aplicarea unor impozite suplimentare pentru cei care au mai multe locuinte.

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat pentru Mediafax ca a fost rediscutata ordonanta de modificare a Codului Fiscal si s-a decis eliminarea articolul privind taxa pentru cladiri, urmand ca Ministerul Finantelor sa reglementeze procedura printr-un proiect de lege.

Potrivit unor surse oficiale, Guvernul a luat aceasta decizie catalogand articolul drept "atacabil".

Modificarile Codului Fiscal, publicate in Monitorul Oficial - vezi noile impozite

Articolele eliminate din Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Codului Fiscal prevedeau aplicarea unor impozite suplimentare pentru cei care au mai multe imobile cu destinatie de locuinta.

Astfel, persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri cu destinatie de locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, urmau sa plateasca in anul 2010 o "taxa de solidaritate" reprezentand 50% din impozitul datorat in 2010 pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, 100% din impozit pentru a doua si 200% pentru a treia si umatoarele.

Citeste mai multe despre impozit cladiri impozit case cladiri
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4250 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ministru de finante exersează Damen Tango ib guvernul Boc

Un pas inainte doi pasi inapoi...

PS.
"Majorarea impozitelor pentru cei care au in proprietate doua sau mai multe cladiri figureaza pe agenda sedintei de Guvern de miercuri, 30 iunie 2010, iar masura va intra in vigoare de la 1 iulie 2010", se arata intr-un comunicat al guvernului, remis Ziare.com."

 

Taxa imobiliară de solidaritate, amanată (Mihaela DRAGOMIR)

"Guvernul lui Boc a făcut un pas inapoi si retrage taxa de solidaritate din proiectul de modificare a Codului Fiscal, insă sarcina aplicării noului bir rămane la Ministerul Finantelor, care trebuie să reglementeze procedura printr-un proiect de lege. Articolul cu pricina impune proprietarilor de mai multe locuinte să achite in acest an o asa-numită taxă de solidaritate, urmand ca impozitarea să fie reglementată printr-un act normativ distinct, fără incidentă asupra Codului Fiscal. Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a explicat, ieri, că decizia de eliminare a acestui bir din proiectul Codului Fiscal a fost luată in urma rediscutării ordonantei pentru modificarea Codului Fiscal. Surse oficiale au sustinut că Guvernul se temea că articolul care introducea taxa de solidaritate pentru mai multe clădiri detinute in proprietate era "atacabil", motiv pentru care l-a eliminat. Proiectul de ordonantă de urgentă pentru modificarea Codului Fiscal, aprobat săptămana trecută de Guvern, prevedea, printre altele, că persoanele care detin mai multe locuinte neinchiriate vor fi obligate să achite, pană la 30 septembrie inclusiv, o nouă taxă la bugetul local, suplimentară impozitului pe proprietate.

In prezent, in baza Codului Fiscal, dacă o persoană fizică are in proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuintă, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe clădiri este majorat cu 15% pentru prima clădire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua clădire, cu 75% pentru cea de-a treia clădire si cu 100% pentru cea de-a patra clădire si următoarele in afara celei de la adresa de domiciliu."
sursă :TELEGRAF CONSTANŢA ((mihaela.dragomir@telegrafonline.ro))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor