Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Agathon: Daca se aplica impozitul forfetar, Fiscul sa nu mai vina in controale abuzive

Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 12:27
3163 citiri
Agathon: Daca se aplica impozitul forfetar, Fiscul sa nu mai vina in controale abuzive
Foto: Arhiva

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii cere ca, daca se aplica impozitul forfetar, Fiscul sa nu mai vina ulterior in controale abuzive.

"Impozitul forfetar ar pune pe picior de egalitate toate unitatile din turism, obligandu-le pe cele care lucreaza la negru sa intre in sistemul de fiscalizare. Nu este normal ca numai unii din investitorii din turism sa plateasca taxe, dar sa concureze cu cei care nu dau niciun leu la buget.

Dar, daca se aplica impozitul forfetar, dupa ce firmele si-au achitat contributia, Fiscul sa nu mai vina in controale abuzive toata ziua, ci sa-i lase pe oamenii de afaceri sa-si faca treaba in loc sa stea dupa unii si dupa altii cu peschesuri", se arata intr-un comunicat FPTS, remis Ziare.com.

In plus, precizeaza Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei, daca statul introduce o noua taxa, "aceasta ar trebui corelata si cu o masura de incurajare a mediului de afaceri prin simplificarea impozitarii si concentrarea sutelor de taxe in doar cateva clare si precise, usor de platit si care sa nu dea nastere la abuzuri. Altfel, sistemul in care autoritatile mai nascocesc inca o taxa ii descurajeaza agentii economici sa plateasca datoriile catre buget".

Scopul filosofiei fiscale "nu este de a fi punitiv sau restrictiv, ci de a convinge cat mai multa lume sa lucreze corect. Acest lucru poate fi realizat daca riscurile eludarii fiscalitatii sunt mai mari decat efortul de achitare a taxelor, lucru pe care statul il poate indeplini prin simplificarea sistemului de taxe si impozite", mai arata sursa citata.

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii incurajeaza asadar introducerea impozitului forfetar, dar numai dupa consultarea prealabila a mediului privat in asa fel incat sa se asigure o aplicare a legii in mod egal pentru toti, cu amendamentul ca autoritatile trebuie sa vina si cu masuri de incurajare a operatorilor economici, nu doar de impozitare a acestora, conchide comunicatul.

D.R.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#FPTF Fisc controlae abuzive, #impozit forfetar federatie turism , #impozit forfetar