Cum va fi aplicat impozitul forfetar

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 17:01
5167 citiri
Cum va fi aplicat impozitul forfetar

Impozitul forfetar ar urma sa se introduca selectiv, in domenii precum cel al serviciilor unde exista un grad redus de fiscalizare, a declarat, marti, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

El a precizat ca, in urma discutiilor purtate cu ministrul pentru IMM-uri, Turism, Mediu de Afaceri, Maria Grapini, s-a convenit ca introducerea impozitului forfetar sa tina cont de cinci elemente.

Cat de diferit va fi impozitul forfetar de vechiul bir, responsabil de falimente si concedieri

Potrivit lui Nicolescu, unul dintre elemente prevede ca impozitul forfetar sa se introduca selectiv, in domenii precum serviciile, acolo unde exista un grad redus de fiscalizare. El a dat ca exemplu un hotel din Bucuresti care, desi are un grad de ocupare de 80%, raporteaza incasari mici.

De asemenea, Nicolescu a spus ca, potrivit unui al punct convenit, introducerea impozitului se va face pe baza unor criterii riguroase, dintre care a enumerat capacitatea de a face afaceri, pozitta firmei, localitatea in care isi desfasoara activitatea, indicele de sezonalitate, pentru ca unele firme lucreaza numai vara, precum cele de pe litoral.

Presedintele CNIPMMR a adaugat ca al treilea punct prevede ca impozitul are in vedere simplificarea birocratiei si va se aplica precum un procent din veniturile standard estimate a se realiza, fiind insotit de elemente de simplificare.

La punctul patru, Nicolescu a mentionat ca introducerea impozitului forfetar se va face dupa ce se va discuta cu cei din bransa respectiva.

La ultimul punct, Ovidiu Nicolescu a spus ca, in momentul in care se va prefigura introducerea acestui impozit, se va face o nota de impact precum sii testul de impact asupra IMMurilor, "pentru ca sa nu ne mai trezim cu situatii ca la impozitul minim, cand au murit multe IMM-uri".

Grapini: Impozitul forfetar, posibil de la 1 iulie (Video)

Ministrul pentru IMM-uri, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini a declarat, vineri, ca impozitul forfetar ar putea fi aplicat din al doilea semestru al acestui an, in cazul in care studiul de impact va fi gata in primul trimestru. Ministrul a explicat ca va exista si o categorie careia nu i se va aplica impozitul forfetar, repectiv firmele cu cifre de afaceri foarte mici.

In schimb, acestea urmeaza sa fie controlate mai des, pentru a se descoperi daca emit bon fiscal sau nu, numarul controalelor putand fi si de 15 pe an.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#aplicare impozit forfetar, #introducere impozit forfetar, #impozit forfetar 2013 , #impozit forfetar