Ialomitianu: Impozitul forfetar este costisitor si greu de aplicat in Romania

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 07:04
3007 citiri
Ialomitianu: Impozitul forfetar este costisitor si greu de aplicat in Romania
Foto: gov.ro

Impozitul minim nu poate fi inlocuit cu cel forfetar deoarece acesta este costisitor si greu de aplicat in Romania, spune ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu. El a precizat ca se cauta un sistem sistem simplificat de impozitare a profitului

"Nu ne putem permite introducerea acestui impozit pentru ca este costisitor. Ce este cert: intreprinderile mici au nevoie de un sistem fiscal simplificat. Povara administrativa este foarte mare pentru aceste intreprinderi", a spus Ialomitianu la Pro TV, potrivit Mediafax.

El a explicat ca impozitul minim nici nu mai este luat in calcul de actualul Guvern si a adaugat ca s-a convenit cu FMI introducerea unui sistem simplificat. Asta nu inseamna un nou impozit, ci o simplificare a impozitului pe profit, spune Ialomitianu.

Surse guvernamentale au declarat recent ca Guvernul a decis sa renunte la introducerea impozitului forfetar din cauza dificultatilor care ar putea aparea in administrarea unui astfel de sistem. Potrivit surselor citate, se analizeaza revenirea la impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor.

In ceea ce priveste contributiile sociale, ministrul Ialomitianu a spus la Pro Tv ca reducerea lor va fi luata in calcul la jumatatea anului viitor, pentru a diminua costul cu forta de munca, mai ridicat decat in alte state.

"In politica fiscala cel mai bun lucru este stabilitatea. Imi doresc o politica fiscala stabila, dar in jur sunt tari care au inceput sa reduca impozitele. Exista o concurenta din partea vecinelor. Avem trecut si in scrisoarea cu FMI si CE sa reducem contributiile sociale, intrucat costul fortei de munca este ridicat in comparatie cu alte tari. Se discuta la jumatatea anului 2011. Mi-as dori acest lucru", a spus Ialomitianu la stirile ProTV.

Ministrul este de parere ca orice reducere a acestor contributii va fi apreciata foarte mult de mediul de afaceri si a adaugat ca lucreaza la depunerea unei declaratii unice privind contributiile sociale, de sanatate si impozitul pe venit.

Potrivit proiectului de buget pentru 2011 cotele de contributii sociale de stat vor fi mentinute in 2011 la 31,3% pentru conditii normale de munca (din care 10,5% datorate de angajati si 20,8% datorate de angajatori), 36,3% pentru conditii deosebite de munca (10,5% angajati si 25,8% angajatori) si 41,3% pentru conditii speciale de munca (10,5% angajati si 30,8% angajatori).

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Ialomitianu impozit forfetar, #Ialomitianu impozit profit, #Ialomitianu impozit minim , #impozit forfetar
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
asta-i adevarata "premiera" ! impozit greu de aplicat in Romania ?