Ziare.com

Impozitul forfetar se va aplica din iulie

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 13:58

   

Impozitul forfetar se va aplica din iulie
Ministrul delegat pentru IMM-uri si turism, Maria Grapini, a declarat, luni, ca institutia pe care o reprezinta a finalizat studiile de impact in ceea ce priveste aplicarea impozitului forfetar pe care le-a trimis ministrului Finantelor, urmand ca masura sa se aplice din al doilea semestru.

"Studiile de impact (privind impozitul forfetar - n.red.) le-am facut noi, le-am predat la domnul Chitoiu (ministrul Finantelor - n.red.) si ramane ca din semestrul doi sa fie aplicat acel nou impozit, in functie de anumiti indicatori relevanti, la hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, baruri, reparatii auto, pe coduri CAEN.

Niciodata nu s-a aplicat decat un impozit general. De aceea este o diferenta foarte mare fata de ceea ce s-a aplicat pana acum", a spus Grapini dupa o conferinta de presa.

Ea a aratat ca exista diferente intre potentialul de a obtine profit in functie de domeniul de activitate.

"De aceea, am insistat foarte mult si ma bucur ca domnul ministru al Finantelor a acceptat sa se faca, si sper ca asa va iesi pana la urma hotararea de guvern, sa se faca impozitarea in functie de domeniul de activitate. Altfel este in reparatii auto, altfel este in industria hoteliera si altfel este in alimentatia publica. Sper ca din semestrul doi sa se aplice", a adaugat Grapini.

Ministrul pentru IMM-uri si turism a anuntat in ianuarie ca impozitul forfetar s-ar putea aplica din semestrul al doilea al acestui an, daca studiul privind impactul masurii va fi finalizat in primul trimestru.

Impozitul forfetar va viza doar unele servicii, precum pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de infrumusetare sau spalatorii auto, cuantumul urmand sa fie stabilit dupa discutii cu patronatele de profil.

Impozitul urmeaza sa se aplice ca procent dintr-un venit standard pentru fiecare domeniu.

Hotelierii insa s-au opus acestei masuri, afirmand ca introducerea impozitului forfetar nu ar fi decat o taxa in plus pentru hoteluri si pensiuni, stimuland evaziunea si munca la negru.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2612 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un impozit nelegat direct de profit

este o idiotenie.

 

Acesta nu este ministru IMM aceasa impostoare=cretina

nu sunt misogin dar cind vezi aceasta lipsa de profesionalism inteligenta te miri cum a ajuns acolo.

Forfetar adevărat ar fi 10% din media ultimilor 5 ani. Orice alte ci

fre nu-s decat niste bazaconii contabilicesti, care incalcă "Sfanta zeciuială", iar criterii ca numărul scaunelor, meselor si al paturilor n-au nicio legătură cu realitatea, cu atat mai mult, cu cat gradul de ocupabilitate este intr-o continuă scădere!

 

avem deja..

impozitul de 3% pe cifra de afaceri (inlocuind impozitul pe profit). si forfetarul e o masura ce s-a mai aplicat, fara succes, mult criticata. el dovedeste incapacitate de buna guvernare si o foame mare de bani. totul pentru a mentine statul social(ist) si linistea si popularitatea guvernantilor. suntem in plina ineptocratie! ineptocratie: "o forma de guvernămant in care cei mai puțin capabili sunt aleși de cei mai puțini capabili de a produce, și unde cei mai puțini capabili membri ai societății sunt răsplătiți cu bunuri și servicii plătite prin confiscarea avuției unui număr scăzut de producători"

 

@sfinxuldinbucegi & "ineptocratie"

"INÉPT, -Ă, inepți, -te, adj. (Rar) Prost, stupid, tampit. – Din fr. inepte, lat. ineptus."

Definitia pe care o citati se refera la inaptocratie:
"INÁPT, -Ă, inapți, -te, adj. Nepotrivit pentru o anumită sarcină, slujbă etc.; lipsit de putere, de forța (fizică) de a face ceva."
"o forma de guvernămant in care cei mai puțin capabili sunt aleși de cei mai puțini capabili de a produce, și unde cei mai puțini capabili membri ai societății sunt răsplătiți cu bunuri și servicii plătite prin confiscarea avuției unui număr scăzut de producători"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor