Tara cu cele mai atractive impozite pentru multinationale

Luni, 18 Februarie 2013, ora 09:48
2869 citiri
Tara cu cele mai atractive impozite pentru multinationale

Marea Britanie este tara cu cel mai atractiv regim de impozitare pentru multinationale, depasind rivali precum Irlanda si Luxemburg, potrivit unui sondaj realizat de compania de consultanta si audit KPMG.

Totusi, discutiile aprinse pe marginea comportamentului companiilor de a evita plata impozitelor afecteaza mediul de afaceri, reprezentantii a 63% dintre marile companii incluse in sondaj declarand ca aceste discutii au un impact negativ asupra competivitatii fiscale in Marea Britanie, potrivit Financial Times.

Ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, incearca sa gaseasca un echilibru intre cresterea competitivitatii britanice si presiunile politice de a stopa actiunile de evitare a platii impozitelor, dupa scandalurile recente in care au fost implicate multinationale precum Starbucks si Amazon.

"Aceste companii pot alege sa investeasca si sa creeze locuri de munca oriunde, insa aleg din ce in ce mai mult Marea Britanie, aratand ca aceasta poate concura in intrecerea globala", a comentat Osborne rezultatele sondajului in care multinationalele din Marea Britanie au fost intrebate care sunt tarile pe care le considera cele mai atractive din perspectiva sistemului de impozitare.

Guvernul britanic va reduce semnificativ taxa pe profit in 2014, de la 28% la 21%, miscarea fiind insotita si de alte reforme radicale.

Mai mult de trei sferturi dintre cei 57 de directori contabili chestionati au afirmat ca principalii factori pentru alegerea tarii in care sa investeasca sunt taxele scazute, stabilitatea, simplitatea sistemului si predictibilitatea.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Marea Britanie impozite companii, #impozite profit , #impozit profit