Ziare.com

Zilierii vor avea veniturile impozitate (Video)

Sambata, 25 Septembrie 2010, ora 14:27

   

Zilierii vor avea veniturile impozitate (Video)
Guvernantii vin cu noua solutie de a strange un ban in plus, dupa modelul Ungariei: impozitarea veniturilor castigate din activitatile ziliere.

Inspectia Muncii a elaborat deja un proiect de act normativ prin care introduce carnetul de zilier. Pentru acestia, plata impozitelor catre bugetul local se va face baza unui timbru social, care se achizitioneaza de la primarie, anunta Incont.ro.

Daca va fi aprobat proiectul, el va fi valabil in cazul muncilor necalificate, prestate ocazional, din domenii precum activitati gospodaresti, constructii, agricultura, silvicultura, reparatii navale, spectacole, actiuni cultural, audiovisual sau productii cinematografice.

Acesta prevede ca durata activitatii ocazionale este de minimum o zi si maximum cinci zile calendaristice consecutive in aceesi luna. Durata activitatii executate de un lucrator zilier nu trebuie sa depaseasca 90 de zile intr-un an calendaristic, pentru acelasi beneficiar, si 220 de zile, pentru mai multi beneficiari.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Durata zilei de lucru nu poate fi mai mare de 12 ore, respectiv 6 ore pentru lucratorii sub 18 ani care au drept de munca. Asta in timp ce in Codul Muncii, durata maxima a zilei de lucru este 8 ore pe zi.

Muncitorii vor fi platiti la sfarsitul fiecarei zilei, iar nivelul remuneratiei nu poate fi mai mic decat salariul minim orar stabilit prin hotarare de Guvern.

Zilierii vor avea un carnet ce va contine datele de identificare ale persoanei, ziua in care se presteaza activitatea ocazionala, locul de desfasurare a muncii, remuneratia zilnica si intervalul orar in care lucratorul a muncit.

Pentru suma platita, beneficiarul de lucrari va plati la primarie impozitul pe venit si va primi in schimb un "timbru social" autocolant, pe care il va lipi pe carnetul lucratorului.

In ciuda faptului ca noile prevederi ar trebui sa reglementeze si asigurarea zilierilor in sistemele de pensii, sanatate si somaj, initiatorii sustin ca trebuie gasite solutii la Ministerul Finantelor, in conditiile in care pentru a beneficia de aceste drepturi este nevoie de o anumita perioada contributiva.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1988 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

:))

punem de o curatare politica, sau ramanem sclavi la banci?

 

.

Daca mai era ceva de distrus in viata taranului roman pana acum, pai de-acum putem sta linistiti : treaba a fost facuta.
Aaaaa..se mai poate face inca ceva : obligativitatea uniformelor pentru zilierii de la munca pamantului. Asa vor putea fi recunoscuti mai usor si inventariati de catre secretarii organelor de partid raspunzatoare cu buna punere in aplicare a legii.

Domnule Presedinte, cu tot respectul, va intreb: Aici ati vrut sa aduceti cultura acestui popor? Nu uitati, in curand vor veni sarbatorile de iarna. Impozitul pe Sorcova si Plugusor ar aduce si el mari contributii la bugetul tarii pe care cu mindrie o duceti spre cele mai inalte culmi ale civilizatiei. POmana porcului ar trebui si ea dijmuita. Ma mai gandesc si o sa va mai dau ceva repere pentru impozitare.

 

ori contribuim si platim impozite cu totii, ori niciunul

Mi se pare firec ca toti cei care obtin venituri sa plateasca impozite si contributii. De ce unii platesc iar altii nu, dar de pomenile statului sa beneficieze in egala masura? E corect?

.

Se vede treaba ca nu prea ai legatura cu viata de la tara. Daca ai cunoaste-o nu doar din fuga masinii, nu ai mai fi atat de "obiectiv".

mai sunt, mai sunt

Cosasii de la tzara, fetitzele de pe sosele, cersetorii, spalatorii de parbrize, bocitoarele, groparii, gonacii (haitasii), slugile (umil bok sa dea dublu), vanzatoarele de seminte de pe stadioane, biciclistii (folosesc soselele patriei), mancatorii de kk, etc., etc.

pai.......

cred ca mai bine niciunul......

@asdfg

Se pare ca au luat model din Ungaria.Sa vedem mai intai ce reguli sunt si mai pe urma plangem, avem timp si de plans!

 

DRUMUL INVERS DE LA NEGOCIERE LA IDEOLOGIE!

Refuzul acordarii sumei cerute de PSD, PDL-lui, a creat precedentul intoarcerii la ideologie! Din 2011, Romania va fi CLAR de dreapta! In practica guvernantilor! Intrebarea este daca romanul, politicna sau "stupid people", obisnuit cu "descurcareala" si fuga de raspundere, va rezista la asaltul Domnului Presedinte Traian Basescu?!

 

masuri stupide cu efect zero

cam astea sunt toate masurile acestei guvernari,asta cu zilierii e chiar de rasul curcii ,intr o tara unde evaziunea este de ordinul miliardelor de euro sa trimiti garda financiara sa vaneze cosasii sau culegatorii de mere,e pur si simplu halucinant,astia nu o vad padurea de copaci

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor