Ziare.com

Plata online a impozitelor la stat ar putea fi taxata

Duminica, 30 Ianuarie 2011, ora 20:02

   

Plata online a impozitelor la stat ar putea fi taxata
Persoanele care isi achida taxele si impozitele online ar putea plati si comisionul pe care primariile il vor achita bancilor care accepta plati electronice pe www.ghiseul.ro, portalul national de plati online.

"Comisionul perceput de furnizorul de servicii de acceptare de plati electronice (...) poate fi suportat de catre contribuabil, de institutia publica sau in orice alta varianta aleasa de institutia publica la momentul inregistrarii in SNEP", se arata in hotararea de guvern care stipuleaza aceasta posbilitate, potrivit Mediafax.

Un proiect de ordin al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) prevede ca pentru fiecare tranzactie efectuata de o persoana fizica, primaria va achita un comision de cel mult 2% din suma transferata de acesta, dar nu mai mult de 30 lei.

Acest document a fost elaborat impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Finantelor Publice. El va pune in aplicare normele metodologice privind SNEP.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

"Primariile care se vor inscrie in SNEP isi vor informa contribuabilii prin posta cu confirmare de primire ca, incepand cu o anumita data, pot accesa www.ghiseul.ro printr-un user si o parola. Dupa ce s-au autentificat in sistem, acestia pot afla ce taxe si impozite au de platit catre autoritatea locala de care apartin si vor putea sa le achite online cu ajutorul unui card bancar", a precizat Marius Fecuiru, secretar de stat in MCSI.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2547 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Stai asa ca nu-i asa!!

Dupa ce ca statul se screme de vreo zece ani sa puna la punct sistemul de plati online, acum arunca pastila ca se va taxa. Altfel ne credem buricul pamantului si ne laudam cu marii specialisti in IT! Vai de mama noastra!

 

De ce sa platesti in plus?

Introducerea platii online are ca principal scop imbunatatirea colectarii, reducerea intervalului de incasare, reducerea cheltuielilor cu personalul, toate astea avantaje pentru stat. Acum mai cere si impozit majorat practic cu 2 %. De aici rezulta scopul real al introducerii platii on-line in Ro: o noua modalitate de a stoarce bani.
In alte tari, unde sistemul se practica de 10-15 ani se dau avantaje pentru plata prompta a taxelor. De fapt totul se face on-line, si returnarea banilor incasati eventual in plus dupa regularizare, se face in mai putin de 2 saptamani, in contul curent al contribuabilului, fara nici o taxa in plus. Toate tranzactiile in contul curent al bancii, toate intrebarile, verificarea contului, plati catre anumtiti beneficari, toatul e fara taxa pentru client, platesc ceilalti, tocmai pentru ca sistemul le aduce avantaje.
Dar desigur, in RO si pretina UE, totul trebuie taxat.

 

Foarte bine

Taxa pe plata impozitului online. Genial. Eu zic sa va pregatiti pentru taxa pe aerul respirat. A, si inca ceva: ce ziceau astia ca ajunge uleiul de gatit la 7 lei sticla din februarie? Am vesti pentru voi, uleiul e deja 7,9 - 8,5 lei, am vazut eu pe raft azi dimineata. Hai pa, si nu uitati sa stingeti lumina dupa ce v-ati mancat coaja de paine mucegaita, ca se scumpeste si aia cica.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor