Reducerea CAS prevede diminuarea cotelor in functie de conditiile de munca

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 21:10
1709 citiri
Reducerea CAS prevede diminuarea cotelor in functie de conditiile de munca
Foto: Arhiva

Guvernul a aprobat, in sendinta de miercuri, proiectul de lege care prevede diminuarea cotelor platide de angajator pentru CAS in functie de conditiile de munca, respectiv reducerea CAS cu 5% incepand cu 1 octombrie.

"Reglementarile din Proiectul de Lege adoptat de Guvern prevad diminuarea cotelor platite de angajatori, in functie de conditiile de munca, pentru contributia de asigurari sociale datorata bugetului asigurarilor sociale de stat dupa cum urmeaza: 15,8% pentru conditii normale de munca; 20,8% pentru conditii deosebite de munca; 25,8% pentru conditii speciale de munca si pentru alte conditii de munca", au precizat reprezentantii Executivului, potrivit Guvern: Proiectul de lege privind reducerea CAS la angajator prevede diminuarea cotelor in functie de conditiile de munca.

Ponta trimite miercuri reducerea CAS in Parlament. De ce asteapta un vot in unanimitate

Guvernul a trimis proiectul, miercuri, in Parlament, iar premierul Victor Ponta a sustinut ca va aplica reducerea de la 1 octombrie, in ciuda opozitiei delegatiei Fondului Monetar International (FMI).

Seful Executivului a calculat perioada in care deficitul din bugetul asigurarilor sociale ar putea fi sustinut, daca s-ar recupera banii datorati de firmele aflate in insolventa.

Ponta, despre Legea Insolventei si reducerea CAS: Am o veste buna si una proasta

"Avem o veste buna si una proasta. Vestea buna este ca, daca vor fi recuperate cele aproape 40 de miliarde de lei datorate de contribuabilii aflati in insolventa catre ANAF, reducerea CAS cu 5% la angajator poate fi mentinuta pentru o perioada de aproximativ 8 ani, la un cost bugetar de 4,8 miliarde de lei pe an al acestei masuri", a scris pe Facebook Victor Ponta.

"Exista posibilitatea sustinerii CAS pentru mai multi ani daca se recupereaza arieratele datorate catre bugetul asigurarilor sociale. In prezent, exista 54,2 mii de contribuabili aflati in insolventa si cu arierate catre bugetul de stat in valoare de 41,91 miliarde lei", a continuat premierul Romaniei, sustinand ca "exista si o veste proasta".

Reducerea CAS, un circ pe scena politica: Partidele una zic si alta fac

"Vestea proasta este ca, in prezent, exista un blocaj in ceea ce priveste Codul Insolventei, care inca nu este promulgat. De aceea am cerut astazi CCR sa transmita presedintelui motivarea in cazul Legii Insolventei, astfel incat acesta sa promulge actul normativ. Este bine pentru economie si este bine pentru buget sa avem cat mai rapid promulgata noua lege", a incheiat Victor Ponta, care si-a exprimat si speranta ca presedintele Basescu "nu va cauta un tertip sa nu promulge legea".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#reducere CAS, #reducere CAS conditii munca, #reducere CAS octombrie , #impozit salarii