Din 15 mai gasiti noile case de marcat cu jurnal electronic la Casedemarcat.eu

Advertorial
Miercuri, 09 Mai 2018, ora 16:08
25948 citiri
Din 15 mai gasiti noile case de marcat cu jurnal electronic la Casedemarcat.eu

Casedemarcat.eu vine in sprijinul antreprenorilor care trebuie sa se alinieze normelor legislative romanesti. Incepand cu 1 iunie 2018, toti operatorii economici din Romania trebuie sa inceapa sa utilizeze case de marcat electronice, potrivit unei ordonante pe care Guvernul a adoptat-o la finalul anului trecut.

Aceasta masura a fost gandita pentru a usura munca tuturor celor care detin o afacere, indiferent daca este vorba despre o firma mica sau una mai mare.

Ce presupune noua ordonanta? Perioada de implementare a noii ordonante este 1 iunie - 1 august 2018, iar toti operatorii trebuie sa se conformeze si trebuie sa inlocuiasca toate casele cu rola cu cele electronice.

Practic, noile aparate vor avea un modul fiscal propriu, prin care vor putea fi controlate toate operatiunile specifice activitatii fiscalizate, dar si un modul de comunicatie foarte bine pus la punct, prin care noile tipuri de case vor fi conectate in permanenta la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Astfel, procedurile prin care vor trece afacerile din Romania vor fi debirocratizate. In plus, conform noilor prevederi, aparatele vor putea fi conectate la orice tip de dispozitiv, indiferent daca este vorba despre un calculator, un telefon de tip smartphone, un POS sau o tableta.

In ceea ce priveste rezumatul unui bon fiscal, el va fi transmis instantaneu la ANAF, imediat dupa eliberare si va contine urmatoarele detalii: valoarea totala, numarul de ordine, data, ora, dar si minutul in care a fost emis bonul, impreuna cu seria fiscala a aparatului, precum si valoarea totala a TVA-ului pe cote.

Produsele oferite pe site-ul Casedemarcat.eu asigura o serie de avantaje pentru cei care detin afaceri:

  • In primul rand, fiecare astfel de aparat dispune de o memorie de marcat, cu ajutorul careia sunt inregistrate toate datele despre operatiunile efectuate, ceea ce inseamna ca bilanturile vor fi mai usor de realizat decat pana acum.
  • In interiorul fiecarui aparat exista un card de memorie, care nu inregistreaza doar istoricul produselor si serviciilor care au fost vandute prin intermediul unei companii, ci si cantitatea si contravaloarea lor, impreuna cu cota de TVA care a fost aplicata pentru ele, precum si locatia in care este utilizat aparatul. Acest tip de aparat poate reprezenta, asadar, un soft pentru restaurant foarte bun, de exemplu, cu ajutorul caruia sa fie tinuta evidenta tuturor operatiunilor efectuate.
  • De asemenea, un alt mare avantaj este ca noile aparate nu au nevoie in permanenta de conexiune la Internet pentru a functiona in parametri normali si pentru a inregistra ori transmite toate informatiile. Practic, ele continua sa inregistreze chiar si atunci cand nu sunt conectate la Internet, insa toate datele sunt trimise mai departe la ANAF atunci cand este redeschisa conexiunea.

Pentru a se conforma noilor reglementari, proprietarii afacerilor pot incepe sa achizitioneze inca de acum noile tipuri de aparate. Site-ul mentionat anterior pune la dispozitia celor interesati produse excelente, la preturi convenabile si avantajoase.

In cazul in care ordonanta nu va fi respectata, cei care detin afaceri de orice tip risca sanctiuni consistente. Ideal este ca modificarile sa fie realizate treptate, dar nu mai tarziu de 1 august 2018.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#case marcat, #casa marcat jurnal electronic , #impozit vanzare