Ziare.com

Cartel Alfa ii cere lui Boc sa nu impoziteze tichetele de masa

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 18:00

   

Cartel Alfa ii cere lui Boc sa nu impoziteze tichetele de masa
Reprezentantii Confederatiei "Cartel Alfa" i-au trimis o scrisoare deschisa premierului Emil Boc, prin care ii cer sa renunte la decizia de impozitare a tichetelor de masa.

"Constatam ca Guvernul Romaniei nu este interesat sa stranga mai multi bani la bugetul de stat, ci sa anuleze ceea ce reprezinta un venit sigur si o modalitate clara si eficienta de combatere a evaziunii fiscale in domeniul tranzactiilor comerciale, precum plata pe card", scriu reprezentantii confederatiei sindicale, transmite Mediafax.

Potrivit acestora, tichetele de masa reprezinta tranzactii comerciale cu produse alimentare, iar tichetele de vacanta reprezinta tranzactii comerciale in turism, care au actionat si actioneaza pentru reducerea evaziunii fiscale.

"Astfel, cu buna stiinta sunt ignorate complet studiile GEA (pentru tichete de vacanta) sau studiul Anderson (pentru tichete de masa) asupra beneficiilor acestor instrumente in colectarea catre bugetul statului. Scopul nu pare a fi decat acela de a lua pur si simplu painea de la gura angajatilor din sectorul economic care au avut pana acum norocul sa beneficieze de aceste servicii", se mai arata in scrisoare.

Din punctul lor de vedere, ordonanta care propune a se plati integral toate taxele sociale si impozitele nu face decat "sa transforme tichetele de masa intr-un venit salarial. In consecinta, ele devin neatractive atat pentru angajatori cat si pentru salariati".

"Inseamna ca singurul scop ar trebui sa fie, in realitate, cresterea veniturilor la buget. Dar daca acest lucru se doreste, de ce Guvernul nu a facut o crestere salariala imperativa, de ce Guvernul a blocat cresterea salariului minim", se intreaba sindicalistii "Cartel Alfa" in documentul citat.

Cartel Alfa argumenteaza ca decizia nu este corecta intrucat, daca din fondul social al unitatilor se ofera ajutoare sub forma de tichete cadou, se considera in noul proiect fiscal venit salarial, deci se propune sa se plateasca taxe si impozite complete, dar daca se acorda aceeasi valoare sub forma de "cash", atunci se considera valori neimpozabile.

"Constatam ca Guvernul actual militeaza pentru dezvoltarea mecanismelor de amplificare a pietei la negru, deoarece se pare ca se incurajeaza sa se fure cat mai mult. Avand in vedere cele de mai sus precum si atacul promovat prin decizia impozitarii tichetelor de masa asupra stabilitatii economice si sociale a economiei reale, Confederatia Cartel Alfa va solicita, domnule prim ministru, sa renuntati la adoptarea unor decizii de acest gen in Codul Fiscal", se mai arata in scrisoarea sindicalistilor.

Sindicalistii i-au cerut premierului, cu aceasta ocazie, sa stabileasca de urgenta o intalnire intre reprezentantii tuturor confederatii sindicale si patronale reprezentative si ministrii responsabili de initierea unei astfel de propuneri de natura.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1118 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toate beneficiile valorice....

....exprimaste in bani TREBUIESFC IMPOZITATE.
In tarile occidentale si un transfer bancar de la tata la fiul major se impoziteaza. Si introducerea de valuta in tara cu o valoare exprimata de peste 10.000$ se impoziteaza.
Romania TREBUIOE sa introduca de urgenta efectuarea oricaror plati de peste 500 lei numai cu CARDURI BANCARE, altfel evaziunea fiscala nu va fi stavilita.

 

Tichetele de masa pentru angajatii bugetari....

....trebuiesc destiintate.
Statul ofera salarii pentru munca. Exceptie minerii la intrarea in mina ,care trebuie sa primeasca MANCARE si nu bani.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor