Cartel Alfa ii cere lui Boc sa nu impoziteze tichetele de masa

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 18:00
1788 citiri
Cartel Alfa ii cere lui Boc sa nu impoziteze tichetele de masa

Reprezentantii Confederatiei "Cartel Alfa" i-au trimis o scrisoare deschisa premierului Emil Boc, prin care ii cer sa renunte la decizia de impozitare a tichetelor de masa.

"Constatam ca Guvernul Romaniei nu este interesat sa stranga mai multi bani la bugetul de stat, ci sa anuleze ceea ce reprezinta un venit sigur si o modalitate clara si eficienta de combatere a evaziunii fiscale in domeniul tranzactiilor comerciale, precum plata pe card", scriu reprezentantii confederatiei sindicale, transmite Mediafax.

Potrivit acestora, tichetele de masa reprezinta tranzactii comerciale cu produse alimentare, iar tichetele de vacanta reprezinta tranzactii comerciale in turism, care au actionat si actioneaza pentru reducerea evaziunii fiscale.

"Astfel, cu buna stiinta sunt ignorate complet studiile GEA (pentru tichete de vacanta) sau studiul Anderson (pentru tichete de masa) asupra beneficiilor acestor instrumente in colectarea catre bugetul statului. Scopul nu pare a fi decat acela de a lua pur si simplu painea de la gura angajatilor din sectorul economic care au avut pana acum norocul sa beneficieze de aceste servicii", se mai arata in scrisoare.

Din punctul lor de vedere, ordonanta care propune a se plati integral toate taxele sociale si impozitele nu face decat "sa transforme tichetele de masa intr-un venit salarial. In consecinta, ele devin neatractive atat pentru angajatori cat si pentru salariati".

"Inseamna ca singurul scop ar trebui sa fie, in realitate, cresterea veniturilor la buget. Dar daca acest lucru se doreste, de ce Guvernul nu a facut o crestere salariala imperativa, de ce Guvernul a blocat cresterea salariului minim", se intreaba sindicalistii "Cartel Alfa" in documentul citat.

Cartel Alfa argumenteaza ca decizia nu este corecta intrucat, daca din fondul social al unitatilor se ofera ajutoare sub forma de tichete cadou, se considera in noul proiect fiscal venit salarial, deci se propune sa se plateasca taxe si impozite complete, dar daca se acorda aceeasi valoare sub forma de "cash", atunci se considera valori neimpozabile.

"Constatam ca Guvernul actual militeaza pentru dezvoltarea mecanismelor de amplificare a pietei la negru, deoarece se pare ca se incurajeaza sa se fure cat mai mult. Avand in vedere cele de mai sus precum si atacul promovat prin decizia impozitarii tichetelor de masa asupra stabilitatii economice si sociale a economiei reale, Confederatia Cartel Alfa va solicita, domnule prim ministru, sa renuntati la adoptarea unor decizii de acest gen in Codul Fiscal", se mai arata in scrisoarea sindicalistilor.

Sindicalistii i-au cerut premierului, cu aceasta ocazie, sa stabileasca de urgenta o intalnire intre reprezentantii tuturor confederatii sindicale si patronale reprezentative si ministrii responsabili de initierea unei astfel de propuneri de natura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#impozitare tichete, #tichete masa, #Cartel Alfa impozitare tichete , #impozit venit