Casele de pariuri se inchid de marti, in semn de protest fata de supraimpozitare

Luni, 07 Iunie 2010, ora 14:56
2063 citiri
Casele de pariuri se inchid de marti, in semn de protest fata de supraimpozitare

Aproximativ 1.500 de agentii de pariuri isi vor inchide usile incepand de marti, 8 iunie 2010, ca forma de protest fata de eliminarea plafonului neimpozabil pentru veniturile din jocuri de noroc.

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania si Asociatia Organizatorilor de Pariuri din Romania se opun ferm propunerii de modificare a art. 77 din Codul Fiscal in sensul eliminarii plafonului neimpozabil pentru veniturile din jocuri de noroc, informeaza un comunicat al organizatorilor remis Ziare.com.

Protestatarii sustin ca o masura similara adoptata in 2005 a dus la scaderi a incasarilor medii per agentie de 47,5%, ceea ce a determinat un proces accelerat de inchidere a agentiilor de pariuri, cu efect de pierderi si la bugetul de stat.

"Estimarile facute de specialisti arata ca sumele aditionale care vor fi colectate prin impunerea procentului de 25% tuturor castigurilor obtinut din jocuri de noroc va fi de aproximativ 1,7 milioane lei, in timp ce pierderea lunara generata de scaderea cifrei de afaceri asupra impozitelor si taxelor directe va fi de peste 4,1 milioane lei. Asadar masura propusa ar produce o pierdere lunara directa bugetului de stat de aproximativ 2,4 milioane lei", se mai arata in comunicat.

Protestatarii mai sustin ca masura eliminarii pragului de neimpozitare a veniturilor obtinute din jocuri de noroc va avea si alte efecte economice asupra fortei de munca si achizitiilor de bunuri si servicii.

"Luand in considerare toate aspectele prezentate mai sus este evident ca masura eliminarii pragului de neimpozitare nu are nici o sustinere economica si cu siguranta va genera pierderi atat bugetului de stat consolidat, cat si bugetului asigurarilor sociale de minimum 4,9 milioane lei lunar", mai scriu acestia.

Reprezentantii patronilor solicita pastrarea sistemului actual de impozitare a veniturilor din jocuri de noroc si securizarea unei surse sigure de venituri catre bugetul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#case pariuri inchise, #semn protest supraimpozitare , #impozit venit