Ziare.com

Cati bani obtine statul daca impoziteaza tichetele de masa?

Joi, 13 Mai 2010, ora 13:56

   

Cati bani obtine statul daca impoziteaza tichetele de masa?
Una dintre masurile pe care Guvernul vrea sa le impuna ca sa creasca ponderea veniturilor bugetare este impozitarea tichetelor de masa, care ar aduce 345 de milioane de lei in plus la bugetul de stat.

Potrivit unei note interne de la Ministerul de Finante, Directia Generala de Analiza Macroeconomica si Politici Financiare, obtinuta de Ziare.com, economia a fost calculata daca aceasta masura se va impune de la 1 iulie 2010, adica in ultimele 6 luni ale anului 2010. Guvernul a vorbit insa de aplicarea impozitului chiar de la 1 iunie.

In 2009 au fost distribuite salariatilor din Romania 499.433.510 de tichete de masa cu o valoare totala de 4.228.587.511 de lei. Tichetele de masa emise in 2010 vor avea o valoare medie de 8,72 lei/tichet.

Daca se aplica o cota de impozitare de 16%, statul iese pe plus cu 345 de milioane de lei, adica 82 de milioane de euro.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Tichetele de masa vor fi impozitate

Citeste mai multe despre tichete de masa impozit
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3015 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cantina guvernului !!!

bani ce ii vor obtine din impozitarea bonurilor de masa
vor merge la cantina guvernului,le este foame tot timpul???
se vede ca sunt ,,NISTE TARANI TOTI MINISTRI''

 

forfetaru

e o masura ca si impozitul forfetar. cate din firmele mici si mijlocii au inchis in urma impozitului? cat a castigat statul in plus in urma impozitului. daca ar face calculul asta ar putea prevede care va fi beneficiul real al impozitarii tichetelor

 

calculul hartiei

Aceste cifre vor fi obtinute daca se vor mai acorda atatea tichete. Dar daca nu? Acordarea de tichete nu este obligatorie pentru angajator

 

calcule pe hartie

Nu cred ca statul va castiga din impozitatrea tichetelor. Vor pierde salariatii bonurile pt.ca patronatele nu le mai acorda si statul nu castiga nimic.

 

Oare?

eu cred ca nu va primi, pt ca nu va mai da nimeni bonuri de masa, vor gasi o solutie sa le inlocuiasca.

 

raman...

tichetele cadou.....

Da?

Ati estimat si citi angajatori vor renunta sa mai dea tichete de masa?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor